Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Definitívny verdikt pre HIV pozitívnu, sedem rokov vo väzení
Zdielať na

Definitívny verdikt pre HIV pozitívnu, sedem rokov vo väzení

PRIEVIDZA / Kauza prievidzskej prostitútky, ktorá poskytovala sexuálne služby napriek tomu, že je nakazená vírusom HIV, je ukončená. Krajský súd potvrdil rozsudok prvostupňového súdu a 32-ročnú Andreu poslal za mreže na sedem rokov. Ona sama si verdikt nevypočula. Chcela aby sa rozhodovalo v jej neprítomnosti. Senátu napísala, že má psychické problémy a neručí za svoje správanie.

Andrea sa ponúkala na internete. Stačilo vytočiť jej číslo a o pár minút bola ochotná sa stretnúť. Keď ale zistila, že o sexuálne stretnutie nie je záujem, rozzúrila sa a odišla. Na základe tohto videa putovala do väzby. Sexuálne služby totiž ponúkala napriek tomu, že bola obvinená.

Vyšetrenie HIV

"U obžalovanej sa nejednalo o styk s osobou, ku ktorej by mala dlhodobejší citový vzťah. Išlo o rôzne vzťahy s rôznymi mužmi a navyše za peniaze," tvrdí predseda senátu.

"Sme zaznamenali zvýšený záujem o takéto vyšetrenie HIV," informuje lekár Ján Belanský.  U nikoho sa našťastie smrteľný vírus nepotvrdil. Andrea skončila pred súdom. Ten jej vymeral sedem rokov. Trest sa jej ale zdal vysoký, a preto a odvolala.

Rozhodovanie

Snaha o zmiernenie trestu 32-ročnej Andrei nevyšla. Krajský súd v Trenčíne jej potvrdil sedem rokov za mrežami. Na pojednávanie však neprišla. Chcela, aby sa rozhodovalo bez nej.

"Ako dôvod by som chcela uviesť psychické problémy, mám veľmi prchkú povahu a svojim správaním to nechcem ešte viac si pokaziť," prečítal Adreinu správu predseda senátu. Andrea sa teda bála, že stratí nervy. Nebolo by to pritom prvýkrát. Sudkyni okresného súdu po vynesení rozsudku ukázala prostredník.

Podľa senátu krajského súdu je najnižší možný trest aký mohla dostať spravodlivý. V ňom má zahrnutú aj drogovú trestnú činnosť ktorej sa dopustila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy