Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zlé správy pre milovníkov snehu, oteplí sa
Zdielať na

Zlé správy pre milovníkov snehu, oteplí sa

SLOVENSKO / V noci cez naše územie prechádzal slabý a rozpadávajúci sa oklúzny front. Ten priniesol slabé zrážky, na severe zväčša snehové.

Za týmto frontom k nám začína prúdiť teplý vzduch. Pre milovníkov zimy a snehu zlá správa. Piatok bude prevažovať spočiatku oblačná, na severe a východe ešte až zamračená obloha a tu sa môžu v priebehu dňa vyskytnúť slabé prehánky, zväčša snehové, prípadne zmiešané.

"Už od rána však bude oblakov od západu ubúdať a v západnej časti bude popoludní prevažne malá oblačnosť," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Denná teplota v piatok dosiahne od 0 do 6°C, na juhozápade a Ponitrí až do 9°C.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Vietor od juhu do 30, v nárazoch až okolo 50 km/h. Na horách bude tiež oblačno, so snežením, vo výške 1500 m s teplotou slabo pod nulou. Pozor však na silný až búrlivý vietor na hrebeňoch hôr.

Na adventnom venci už v nedeľu zapálime tretiu sviečku a snehu stále niet. Pozrite si priloženú reportáž o tom, či sa Slovensko aspoň na Vianoce zahalí do bielej periny:

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy