Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kubáni verzus Žampa. Preteky na zasnežených kopcoch Tatier
Zdielať na

Kubáni verzus Žampa. Preteky na zasnežených kopcoch Tatier

POPRAD / Deň, keď sa lyžiarske svahy opäť zaplnia, sa už blíži. Zjazdovky sú síce zatiaľ prázdne, ale nám sa predsa len podarilo prvých lyžiarov nájsť a nie hocijakých. Prvé oblúky robil redaktor TV JOJ Jožo Kubáni na Štrbskom Plese s profesionálom - úspešným olympionikom Adamom Žampom.

Svah Interski na Štrbskom plese ožije 6. decembra, ale živo na ňom je už aj cez týždeň. Teo je mladší brat Adama Žampu, momentálne najlepšieho zjazdového lyžiara, oboch zastihol redaktor TV JOJ na tréningu.

Svah poliaty vodou

"Som vďačný, že môžem trénovať doma, tréning je perfektný, poliali sme si svah vodou, je to fakt ako na svetovom pohári. Polievajú ju preto, aby tá trať vydržala čo najviac pretekárom," vysvetľuje Adam.

"Normálni lyžiari vyjdu hore na kopec a zlyžujú sa s pocitom radosti, to my tiež, ale normálni lyžiari nemusia lyžovať na ľade a naháňať sa o stotiny," vysvetľuje otec tréner Tomáš Žampa.

Konkurencia

Normálni lyžiari by ale nemali zabúdať na zopár vecí, ktoré im lyžovačku urobia bezpečnejšou. "Po zime sa väčšinou viazanie uvoľňuje a aby sa tie pružiny trochu uvoľnili, bude ich treba kontrolovať, dotiahnuť si," hovorí servisman Jozef Kovarík. "Rozcvička ráno musí byť, aby sa človek rozcvičil, bude potom ľahšie pretekať," dodáva otec.

S náskokom a bez slalomových tyčí si svoje sily s Adamom zmeral aj Jozef Kubáni - bez šance. Porážka to ale nebola posledná. "Budem lepší ako brat," povedal Teo.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy