Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Napadne až 20 centimetrov snehu, varujú meteorológovia
Zdielať na

Napadne až 20 centimetrov snehu, varujú meteorológovia

Zdroj: SITA

SLOVENSKO / Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na pondelok výstrahu prvého stupňa pred snežením pre územie stredného Slovenska. Výška napadnutého snehu tam môže dosiahnuť 10 až 20 centimetrov.

Tento stav má trvať od 12:00 do polnoci. Zároveň pre stredné Slovensko platí aj výstraha prvého stupňa pred poľadovicou. Tento stav má trvať približne do 18:00 hodiny.

Zrána a predpoludním sa v nižších polohách objavovala aj hmla. 1. cembrový deň bude teda oblačný až zamračený, na mnohých miestach západného Slovenska s dažďom, takto zrána a aj podvečer to môže byť aj dážď so snehom, prípadne sneh, to najmä večer od výšky asi 700 m. 

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

"Na východe bude priaznivejšie počasie, menej bohaté na oblačnosť a zrážky. Denná teplota sa bude udržovať v rozmedzí -1 až 5 °C. Vietor zväčša slabý, na západe východný do 25-30 kilometrov za hodinu," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Začal sa advent, obdobie očakávania pred Vianocami.  Najmä na severe krajiny, kde máme inovať, sa môžeme tešiť na bohatú úrodu. Jedna z pranostík totiž hovorí: Ak advent odmení záhrady inovaťou, na rok nás odmení bohatou úrodou.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Súvisiace články