Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Užite si slnko, vystriedajú ho mraky a dážď
Zdielať na

Užite si slnko, vystriedajú ho mraky a dážď

Zdroj: TV JOJ

SLOVENSKO / Na Slovensko už niekoľko dní prúdi od juhozápadu až juhu teplý vzduch. Naše územie sa nachádza na rozhraní tlakovej níže a a mohutnej oblasti vysokého tlaku vzduchu.

Sobota bude polooblačná až oblačná. Zrána a predpoludním sa v nižších polohách budú naďalej vyskytovať hmly, či bude zamračené nízkou oblačnosťou, ktorá sa môže ojedinele udržovať aj počas celého dňa.

"Denná teplota bude naďalej vysoká, od 11 do 15 stupňov, na miestach s hmlou bude chladnejšie, okolo 9 stupňov," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Vietor bude silnejší na juhozápade, kde zafúka od juhovýchodu do 30, v nárazoch až okolo 55 kilometrov za hodinu.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

V nedeľu sa bude situácia meniť. Spočiatku bude prevažne oblačno, od západu až juhozápadu bude oblakov v priebehu dňa pribúdať a postupne sa aj rozprší na mnohých miestach Slovenska.

"Denná teplota sa bude udržiavať v intervale od 10 do 14 stupňov. Naďalej bude veterno na západe krajiny," informovala Miriam Jarošová. 

Aj pondelok bude oblačný až zamračený, s dažďom na mnohých miestach nášho územia, ale teplota bude v dôsledku zamračenej oblohy už nižšia, od 7 do 13 stupňov.

V druhej polovici budúceho týždňa k nám prenikne chladný vzduch. Ten sa prejaví aj na poklese nočnej teploty, keď by dokonca na severe a v dolinách a kotlinách sa v noci objaví slabý mráz.

"Cez deň bude teplota od 4-5 stupňov na severe po maximálne 10 stupňov na juhu," dodala Miriam Jarošová.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Súvisiace články