Jasno
14°
Bratislava
Bežec Milan (56) porozprával o páde do hlbokej jamy
Zdielať na

Bežec Milan (56) porozprával o páde do hlbokej jamy

BANSKÁ BYSTRICA / Päťdesiatšesťročný architekt Milan, ktorý počas víkendu spadol do 15 metrovej rokliny sa zotavuje v banskobystrickej nemocnici. Už má za sebou náročnú operácinámu ruky. Nešťastie sa stalo pri obci Môlča, počas majstrovstiev Slovenska v nočnom orientačnom behu.

"Ja som sa prekoprcol ako kotrmelec, vôbec som si neuvedomil, že kde som spadol," tvrdí bežec Milan Petrinec. Na svoju záchranu spomína so slzami v očiach. S mužmi, ktorí ho z rokliny vytiahli a bezpečne preniesli pod kopec k sanitke, si dnes vďačne podal ruku.

Vytrvalo kričal

Sám tvrdí, že pri ňom stáli všetci anjeli, veď krkolomný pád do 15 metrovej hĺbky prežil. Bratislavský architekt prežíval hodiny strachu a bolesti, no vytrvalo kričal o pomoc. Našťastie ho začul ďalší z pretekárov.

"Nedokázal som sa ani pohnúť, postaviť ani len na kolená, viac ako polhodinu som len ležal. Myslel som, že mi budú musieť amputovať ruku, bola úplne inak otočená," pokračuje Petrinec.

Chce sa vrátiť

Predstavte si, že bežíte v teréne, v tme a úplnej hmle, stratiť sa je otázka niekoľkých minút. Hasiči sa do kopcov vrátili aj za dňa. Do jaskyne zlanili pre bežcove veci. Terén je mimoriadne nebezpečný so skalnými bralami a niekoľkými prepadliskami. Pán Milan sa zatúlal ďaleko od oficiálnej bežeckej trate.

Má za sebou náročnú operáciu zlomenej ruky, no pomaly sa zotavuje. Orientačnému behu sa venuje od 13 rokov a keď sa vylieči, na trať sa chce opäť vrátiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy