Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Kontroverzný zásah policajta. Imrichovi zakázal nakrúcať na vlastnom dvore
Zdielať na

Kontroverzný zásah policajta. Imrichovi zakázal nakrúcať na vlastnom dvore

TREBIŠOV / Pán Imrich z Egreša (okr. Trebišov) chcel nakrúcať výkon úradného rozhodnutia, aby mu prípadne v budúcnosti slúžil ako dôkaz. Zasahujúci policajt mu prikázal, aby kameru vypol.

Otec musel po rozhodnutí súdu odovzdať dieťa matke. Všetko sa dialo za prítomnosti sudkyne a policajtov. "Vyšiel brat s dcérou a ja som si chcel nakrútiť, ako bude preberanie prebiehať. Policajt mi vyslovene zakázal nakrúcať," hovorí muž, ktorý celé odoberanie dieťaťa sledoval. "Obmedzoval ma na vlastnom pozemku a do dnešného dňa neviem prečo," dodáva. 

Dramatické odoberanie dieťaťa sa odohrávalo na dvore rodinného domu. Policajt mužovi neustále opakoval, že sudkyňa okresného súdu nakrúcanie zakázala.

Za nepochopiteľný zákaz podala rodina trestné oznámenie na policajta a sudkyňu. "Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra prijal trestné oznámenie a v súčasnej dobe zhromažďuje a vyhodnocuje materiály," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Sudca nerozhoduje všade

Podľa nálezu ústavného súdu z roku 2012 môže sudca rozhodovať o nakrúcaní obrazu len v súdnej sieni. "Sudkyňa zákazom mala na mysli, aby sa príbuzný nezdržiaval v priestore, v ktorom nemal čo robiť," tvrdí hovorkyňa krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Muž však tvrdí, že bol dostatočne vzdialený. "Bolo to asi desať metrov od miesta, kde sa preberala malá," hovorí. Pozrite si video: 

"Že príbuzný akt nenarúšal sa stalo zrejmým až po odňatí dieťaťa. V danom okamihu to sudkyňa nevedela a nemohla pripustiť akékoľvek riziko," informovala Gálová.

Policajt sa však neustále odkazoval na rozhodnutie sudkyne. Jeho príkazy, rovnako ako tie sudkyne, budú posudzovať ich nadriadení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy