Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Policajt z kontroverzného videa zostáva vo väzbe
Zdielať na

Policajt z kontroverzného videa zostáva vo väzbe

BRATISLAVA / Krajský súd v Bratislave rozhodol o tom, že policajt známy z kontroverzného videa zostáva vo väzbe. Jeho sťažnosť proti uzneseniu Okresného súdu v Bratislave zamietol.

Pred desiatimi dňami sa dostal policajt z kontroverzného videa do väzby po rozhodnutí Okresného súdu Bratislava V. Podľa sudcu okresného súdu bola dôvodná obava, aby policajt obvinený zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, neovplyvňoval na slobode svedkov.

S týmto výrokom sa stotožnil aj druhostupňový súd. "Krajský súd v Bratislave zamietol sťažnosť obvineného Ľ.T. proti uzneseniu Okresného súdu S Bratislava V zo dňa 25. 10. 2014 ako nedôvodnú," uviedol hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

Neverejné pojednávanie

Pojednávanie bolo neverejné a bez účasti procesných strán. "Senát sa stotožnil aj s výrokom okresného súdu, že väzbu nie je možné nahradiť dohľadom mediačného a probačného úradníka," dodal Adamčiak.
Adamčiak.

Policajt sa tak o rozhodnutí súdu o sťažnosti proti väzbe dozvedel za múrami leopoldovskej väznice, kam ho previezli z Justičného paláca ešte začiatkom minulého týždňa, vraj kvôli jeho dobru a bezpečnosti.

VIAC ČÍTAJTE TU: Agresívneho policajta previezli do inej väznice, kvôli bezpečnosti.

Cíti sa byť nevinný

"Rozhodnutie je právoplatné, obvinený ostáva vo väzbe," tvrdí hovorca krajského súdu.

Policajt z pohotovostnej motorizovanej jednotky sa aj napriek obvineniu zo zneužitia právomocí verejného činiteľa pri dopravnej kontrole z konca septembra na Dolnozemskej ulici v Bratislave cíti byť aj naďalej nevinný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy