Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Policajti mali brutálne zbiť mladíka, idú do väzenia
Zdielať na
Krimi

Policajti mali brutálne zbiť mladíka, idú do väzenia

TRNAVA / Bývalí policajti mali pred dvomi rokmi v Šamoríne surovo dobiť mladého muža. Dostali trest štyri a päť rokov. Obaja obžalovaní pred senátom Krajského súdu v Trnave chýbali.

Obhajoba pred súdom zopakovala, že rozhodnutie prvostupňového súdu bolo nesprávne. Zsolt Érszek, ktorý bol obžalovaný pre ublíženie na zdraví, obmedzovanie osobnej slobody a zneužívanie právomocí verejného činiteľa, chcel prijať trest iba za tretí skutok.

Zoltán Sill, inak bývalý majster sveta v kempo karate, žiadal oslobodenie spod obžaloby v plnom rozsahu.

Senát po krátkej porade dospel k záveru. Odvolanie expolicajtov zamietol a nariadil ich výkon trestu vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. Opieral sa najmä o znalecké dokazovanie, ktoré potvrdilo zranenia poškodeného Romana.

Ďalší dvaja policajti, ktorí sa do bitky zaplietli, sa k činu priznali ešte pred dvoma rokmi a vyviazli s podmienkou.

Prežil brutálny útok

Incident sa stal ešte v roku 2012 v Čilistove, kedy mali štyria policajti takmer na smrť dobiť 29 ročného Romana zo Šamorína. Na druhý deň ráno ho našli podchladeného na brehu Dunaja psíčkári. Muž útok prežil.

Dôvodom malo byť to, že poškodený Roman mal napadnúť matku jedného z útočníkov. Odsúdili ho na dvojročnú podmienku. Rozsudku sa tak dočkal skôr, ako útočníci. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy