Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Glváč radí Kalimu cez sociálnu sieť: Dám ti rady, ako prežiť
Zdielať na

Glváč radí Kalimu cez sociálnu sieť: Dám ti rady, ako prežiť

BRATISLAVA / Minister obrany Martin Glváč trávi dosť času na sociálnych sieťach. Na jednej z nich radí "Kalimu" ako zvládnuť služobný let vládnym lietadlom bezpečne bez nehody aj pri náhlej nevoľnosti. Kali je prezývka jeho ministerského kolegu Roberta Kaliňáka. Práve s ním minister obrany rieši osud našich vládnych lietadiel.

Tip pre zodpovedných: Tabletky na upokojenie ako povinná výbava do vládnych lietadiel.

Už viac ako 24 hodín visí na sociálnej sieti status ministra obrany Martina Glváča. Jeho nápad na rozšírenie povinnej výbavy do štátnych lietadiel o tabletky na lepšie zvládnutie stresu dostal potom, ako sa mu opäť na služobnej ceste pokazil vládny stroj. Sovietske dopravné lietadlo v službách letky ministerstva vnútra sa v jeho prípade kazí už takmer pravidelne.

Išlo o reakciu

TV JOJ

Za mesiac sami to stalo už druhýkrát. Z toho jedno krízové pristátie. Kali, kedy poletíš ty? Dám ti rady, ako prežiť.

"Išlo o bezprostrednú reakciu pána ministra po prílete z Ukrajiny. nebolo to poprvýkrát, kedy došlo k takejto chybe v lietadlách," tvrdí hovorkyňa ministerstva vnútra Martina Balleková.

Kali - tak volajú ministra vnútra Kaliňáka jeho kolegovia. Tento status pre Kaliho zrejme na smrť vydesení minister napísal preto, lebo letky patria pod rezort vnútra.

Reklama pre Glváča

Status od Glváča si minister vnútra prečítal, až keď mu ho štáb televízie JOJ ukázal. Pre stav už zastaraných vládnych lietadiel Glváčove obavy z lietania Kali absolútne chápe. Žeby však potreboval kurz prežitia a zvládania stresu pri lietaní s vládnou letkou od svojho kolegu, to nepredpokladá.

"Tá výzva je síce zaujímavá a určite to pán minister hovorí z nadhľadu, na to ho poznám. Faktom ale je, že sám som častokrát súčasťou personálu, ktorý takýmto lietadlom lieta," dodáva Kaliňák.

Podľa odborníčky je status ministra Glváča skôr jeho vlastnou reklamou, no v tomto prípade cez legitímnu a vážnu politickú tému.

Hrôzostrašné zážitky

"Dá sa z toho čítať, že sociálna sieť má obrovskú silu a že nebolo to upozornenie zbytočné. Minister oprávnene predpokladal, že sa dostane tejto téme veľkého záujmu," myslí si sociologička Sylvia Porubänová.

Nákup nových alebo novších lietadiel pre Slovensko predstavuje obrovskú štátu investíciu, ktorú Kaliňák má aj s Glváčom už dlhodobo rozdiskutovanú.

Najpravdepodobnejšie sa Slovensko dvoch menších vládnych Jakov zbaví a kúpi zo zahraničia použité novšie dva modernejšie stroje. Investícia by nemala presiahnuť 8 miliónov eur. Do tej doby aj cez sociálnu sieť minister Glváč zrejme bude naďalej prinášať svoje ďalšie hrôzostrašné zážitky zo svojich letov vládnymi mašinami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy