Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Čaká nás víkend v znamení jesene
Zdielať na

Čaká nás víkend v znamení jesene

SLOVENSKO / Víkend prinesie po slnečných a teplých dňoch zmenu. Počas celého týždňa nás ovplyvňoval vysoký tlak od severu až severovýchodu. Preto sme mali slnečno, teplo a ranné hmly. Tie nám pripomenuli, že jeseň je už pred dverami.

Situácia sa začala meniť už v sobotu. Pribudla oblačnosť a objavili sa aj slabé zrážky, ktoré priniesla brázda nízkeho tlaku od západu.

Dnešok bude oblačný, na severe a východe až zamračený a najmä tu aj časté prehánky, ojedinele aj búrky.

Na juhozápade bude zrážok iba minimálne. Denná teplota dnes od 19 do 25°C. Vietor od juhovýchodu do 20 kilometrov za hodinu.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Zamračená nedeľa

Aj nedeľa bude oblačná a zamračená, na mnohých miestach s prehánkami, búrky sa objavia častejšie. Cez naše územie bude prechádzať studený front od severozápadu, s ktorým sa k nám dostane studený vzduch.

Ten sa ale v nedeľu ešte na našich teplotách veľmi neprejaví. V nedeľu budú maximálne denné teploty od 17 do 23-24°C. Vietor južných smerov s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu. 

Chladný začiatok týždňa

Začiatok nového týždňa bude už v inom vzduchu, doslova. V pondelok pri premenlivej oblačnosti a prehánkach vystúpi denná teplota zväčša na 1217°C, ale na juhu stredného a východného Slovenska bude ešte do 20 °CBude veterno.

Utorkové ráno bude už poznačené chladným vzduchom, tak sa nedivme teplote od 8 do 2°C. Teplotu nad nulou bude držať ešte silný vietor. Cez deň budeme mať iba od 10 do 17°C.

Prehánky sa počas dňa objavia už iba ojedinele, ale od nadmorskej výšky asi 1 300 metrov budú zväčša snehové.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Surový utorok

Utorkový deň vyzerá veľmi surovo a na pocit nepríjemne chladno, pretože silný vietor od severozápadu bude ešte umocňovať pocit chladu.

Z naznačeného je vidno, že budúci týždeň už bude mať skutočne chuť jesene. Nepodceňujme počasie a prispôsobme aj svoj šatník vonkajším teplotám.

Nech nevstúpime do najfarebnejšieho ročného obdobia s nádchou, ktorá by nám bránila pocítiť všetky tie lahodné vône nastupujúceho ročného obdobia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy