Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Budúca mamička Tatiana z autobusu smrti sa už teší na syna
Zdielať na

Budúca mamička Tatiana z autobusu smrti sa už teší na syna

BRATISLAVA / Som rada že som prežila, no hlavne že prežilo moje dieťatko. Takto zhodnotila hrôzostrašnú nehodu autobusu pred Bratislavou budúca mamička Tatiana. Napriek rozsiahlym zraneniam, ktoré utrpela, má mimoriadne dobrú náladu a teší sa na bábätko.

Tatiana cestovala autobusom smrti do Smoleníc. V Bratislave ju čakal priateľ, nedočkal sa. Našiel ju až o niekoľko hodín v nemocnici.

Ako jednu z najvážnejšie zranených pasažierov ju z miesta nešťastia odviezli vrtuľníkom. "Blbo to vyznie, ale ja som hlavou rýľovala. Čelo aj nos dostali poriadne zabrať. Myslela som, že mi zuby vypadli. Viem, že som prišla o malíček, možno mi ostal jeden článok prsta na ľavej ruke," opisuje Tatiana.

Bábätko je v poriadku

Pred očami mala hrôzostrašný obraz. Desiatky zranených, zdevastovaný autobus. Mala strach o seba. No v prvom rade o svojho ešte nenarodeného syna Arnolda, s ktorým je na začiatku ôsmeho mesiaca tehotenstva.

Až v nemocnici sa upokojila. "Aj som ho videla, ukázali mi ho," dodáva Tatiana. Tatiana strávila na oddelení ARO necelý týždeň. Podľa lekárov sa veľmi dobre uzdravuje. Po piatich dňoch ju preložili na kliniku plastickej chirurgie.

Domov asi až po pôrode

Aj keď je mladá žena doudieraná a doráňaná, prekypuje úsmevom a optimizmom. Teší sa na ďalšie dni. Domov sa vráti zrejme až po pôrode. Dovtedy sa musí dať dokopy. "Musím byť fit, aby som mohla potom malého nadrapovať a chodiť s ním a povedať mu, že vtedy autobusom,

Z nemocnice vo štvrtok prepustili britský manželský pár, ktorý hneď na to transportovali na ostrovy. Okrem Tatiany tam ostávajú ešte ďalší pacienti. "Päť žien má vážnejšie zranené ruky. Predpokladáme tam dlhodobejšiu liečbu. Ďalšie dve by počas budúceho týždňa mohli ísť domov," uviedla hovorkyňa univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy