Zatiahnuté
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prvé zistenia z vyšetrovania hovoria o prekročení rýchlosti
Zdielať na

Prvé zistenia z vyšetrovania hovoria o prekročení rýchlosti

BRATISLAVA / Po štyroch dňoch od tragickej nehody autobusu, ku ktorej došlo na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy, už prenikajú na verejnosť neoficiálne zistenia vyšetrovateľov. Hovorí sa o prekročenej rýchlosti.

Podľa informácií TV JOJ, ktoré získala z dobre informovaného zdroja sa vyšetrovanie uberá smerom, že vodič išiel privysokou rýchlosťou.

Vyšetrovateľom je vraj jasné, že pri jazde autobusu boli porušené dopravné predpisy.

Prekážka vodiča prekvapila

Reakcia vodiča na traktor svedčí o tom, že prekážka na ceste vodiča autobusu prekvapila. Niektorí cestujúci tvrdia, že traktor spozorovali skôr ako samotný vodič autobusu.

Podľa vyšetrovateľov stret s traktorom, ktorý v osudný deň kosil trávu, nemá vplyv na príčiny ani následok dopravnej nehody. Hoci sa autobus zachytil pri predchádzaní o traktor, na jeho prevrátenie to vplyv nemalo. Kontakt bol podľa svedkov mierny a bol následkom prudkého manévru vodiča s volantom.

Dodržal prestávky

Okrem polície súčasne vedie vyšetrovanie aj bratislavský inšpektorát práce. Pre pracovný úraz s následkom smrti. "Nechcem to prejudikovať, ale vyzerá to tak, že záznamové zariadenie a karta vodiča boli v poriadku," uviedol hovorca bratislavského inšpektorátu práce Viliam Kukumberg.

Je pravdepodobné, že vodič autobusu dodržal povinné prestávky a šoféroval oddýchnutý. Vodič traktora, podľa vyšetrovania, bol riadne označený a dodržal všetky svoje povinnosti. 

Traktor bol označený

Podľa spoločnosti A.S.A. bolo dostatočné aj označenie traktora ako prekážky na ceste. "Je nám úprimne ľúto, že došlo k tragickej dopravnej nehode. Kosiace vozidlo spĺňalo všetky predpisy platné pre cestu II. triedy, na ktorej sa nachádzalo. Na ceste II. triedy nie je v zmysle zákona povinné používať samostatné signalizačné zariadenia," uviedla hovorkyňa spoločnosti Ester Méraiová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy