Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Beblavý obviňuje šéfa burzy z tunelovania
Zdielať na

Beblavý obviňuje šéfa burzy z tunelovania

BRATISLAVA / Súčasný predseda predstavenstva Burzy cenných papierov Jozef Medveď mal údajne zneužiť funkciu a uprednostniť osobný záujem na úkor záujmu verejného.

Poslacen Beblavý sa v pondelokobrátil na predsedu vlády Roberta Fica s interpeláciou. "Obdržal som anonymný podnet pre podozrenie o uprednostnení osobného záujmu pred verejným záujmom v predstavenstve Burzy cenných papierov v Bratislave, a. s., ktorej 75,94 percent akcií vlastní Fond národného majetku," hovorí Beblavý.

Požičiava autá

"Súčasný predseda predstavenstva Burzy Jozef Medveď je zároveň jediným akcionárom firmy VANYS a.s. Preverením informácii z podnetu vo verejne dostupných zdrojoch bolo zistené, že podľa súhrnnej správy Burzy o zákazkách na dodanie služieb a tovarov za druhý štvrťrok 2014 získala obchodná spoločnosť  VANYS a.s. od Burzy zákazku na požičiavanie vozidiel v hodnote 19 900 eur," pokračuje poslanec.

Predmetná zákazka ukazuje, že v prípade predsedu predstavenstva Burzy pravdepodobne došlo k zneužitiu funkcie a uprednostneniu osobného záujmu na úkor záujmu verejného.

Bude odvolaný

"Preto som predsedu vlády požiadal, aby túto skutočnosť vyšetril a voči p. Medveďovi vyvodil zodpovednosť," hovorí Beblavý. "Pán minister hospodárstva dostal jasný pokyn. Ak je to pravda, pán Medveď bude odvolaný," povedal premiér Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy