Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kontrolóri si posvietili na prepravcov potravín, toto sú výsledky
Zdielať na

Kontrolóri si posvietili na prepravcov potravín, toto sú výsledky

ŽILINA / Na severe Slovenska v noci prebehla veľká kontrola nákladných áut, ktoré prevážajú potraviny. Okrem dodržiavania bežných predpisov, si policajti a pracovníci regionálnej veterinárnej a potravinovej správy, posvietili aj na to, či je tovar určený na slovenský trh.

Po tom, ako Rusko uvalilo embargo na dovoz potravín z krajín Európskej únie, hrozí, že nadbytočný tovar, skončí aj v slovenských obchodoch. Kontrola v obci Trusalová sa začala o tretej ráno. Podľa slov reportérky Ivety Marešovej bolo všetko v poriadku približne do pol piatej ráno.

O pár minút sa situácia zvrtla. V dodávke, ktorá slúži aj ako mobilná predajňa, kontrolóri objavili hneď niekoľko nedostatkov. "Nevie predložiť doklady ako sú zdravotné preukazy, plán čistenia a dezinfekcie vozidla," uviedla vedúca Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Martine Viera Milanová.

Veľký prehľad cien potravín. Ktoré zlacneli a ktoré zdraželi?

Vodič odmietol zaplatiť dvestoeurovú pokutu na mieste. Nevedel sa dovolať svojmu šéfovi. Toho však v správnom konaní sankcia neminie.

Drobné hygienické nedostatky

Policajti v noci prezreli vyše tridsať áut. Našli len drobné hygienické nedostatky. "Môžeme vyhodnotiť, že naše preventívne kontroly majú dobrý účinok na prepravcov, pretože cítia tlak," uviedol riaditeľ regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Marine Jozef Felcan.

Podľa pracovníkov veterinárnej a potravinovej správy to má najväčší význam pre samotných spotrebiteľov, ktorí by si mali v obchodoch kupovať len kvalitné potraviny.

Ceny potravín sa znížia, môže za to embargo Ruska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy