Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Spojenie s liberálmi sme zle odkomunikovali, tvrdí Lipšic
Zdielať na

Spojenie s liberálmi sme zle odkomunikovali, tvrdí Lipšic

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / NOVA podľa predsedu strany Daniela Lipšica spojenie s liberálmi zle odkomunikovala, respektíve ho nedokomunikovala vôbec. Spojenie NOVA nepomohlo.

Podľa Lipšica nie je problém, ak sú v jednej strane ľudia, ktorí majú konzervatívnejšie a liberálnejšie názory. "Sú v každej strane okrem KDH a SaS," konštatoval.

Chybou bolo, že NOVA sa hneď po spojení začala venovať komunikácii ekonomického programu.

"Mali sme sa venovať téme spájania. Emócia potreby spájať pravicové sily tu stále je. Nevytvárať zberné tábory, ale spájať ľudí, ktorí nemajú škandály, majú čistý štít, majú čo ponúknuť," zdôraznil.

Lipšic sa nechce sťažovať na útoky proti jeho strane. "Každý to musí v politike vydržať. Nie sme padavky. Kto reálne odhaľuje škandály, v ktorých sú zapletené finančné skupiny? Nie, že o nich hovorí, ale kto s nimi reálne príde, kto ich odhaľuje? Ak si ľudia myslia, že to robia iné strany, tak to nechám na ich zváženie," dodal Lipšic.

Vystúpili z SaS

Liberáli, ktorí prišli do NOVA, najskôr vystúpili zo strany SaS 16. apríla 2013. Vtedy zo SaS vystúpilo päť poslancov národnej rady a približne sedemdesiatpäť členov.

Zo SaS odišli poslanci Jozef Kollár, Juraj Miškov, Daniel Krajcer, Martin Chren a Juraj Droba. Všetci zároveň vystúpili z poslaneckého klubu SaS.

Následne oznámili, že zakladajú liberálnu platformu Liberálna dohoda, ktorá mala fungovať ako občianske združenie.

Piati poslanci 25. mája vstúpili do strany Daniela Lipšica NOVA, kde vytvorili Liberálnu frakciu. Tá zanikla v júni na návrh Lipšica.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy