Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rozhodnutie odísť z KDH bolo správne, myslí si Lipšic
Zdielať na

Rozhodnutie odísť z KDH bolo správne, myslí si Lipšic

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Rozhodnutie odísť z KDH považuje predseda NOVA Daniel Lipšic za správne. Vidí, čo sa deje v KDH a je rád, že sa nemusí zúčastňovať na diskusiách o spojenectve so Smerom-SD.

"Neviem si predstaviť, že by som hlasoval za novelu ústavy so zmenami v justícii, ktoré sú zlé, a to len preto, aby sme zapichli vlajočku v ústave. Moje rozhodnutie bolo správne a vôbec ho neľutujem,“ zdôraznil.

NOVA má za sebou jedny celoslovenské voľby, v ktorých dosiahla skoro sedem percent, čo nie je podľa Lipšica zlé. Teraz sa bude strana pripravovať na parlamentné voľby. Aj keď NOVA vo voľbách doteraz nezískala väčšinu, Lipšic si nemyslí, že by to s názvom Nová väčšina prestrelili.

Tlak je veľký

"Máme záujem dať dokopy väčšinu ľudí, ktorí chcú na Slovensku poctivo pracovať, žiť, zarábajú, platia dane, neklamú, nekradnú, nepodvádzajú. To je niekedy dlhodobý proces,“ povedal s tým, že NOVA sa uchádza o reprezentovanie týchto ľudí. "Uvidíme, ako dopadnú parlamentné voľby. V situácii, keď idete proti mocným v tejto krajine, oligarchom, keď odhaľujete kauzy tejto vlády, z opozície ako jediný, tlak je pomerne veľký,“ dodal.

Lipšic z Kresťanskodemokratického hnutia odišiel v máji 2012. Dovtedy pôsobil ako podpredseda KDH. Svoj odchod zdôvodňoval tým, že rozdiely vo víziách by viedli k hádkam a nedorozumeniam s funkcionármi KDH.

Ustanovujúci snem hnutia Nová väčšina, zakladaného Danielom Lipšicom sa konal v Košiciach 18. novembra 2012.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy