Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Môžeme sa tešiť, leto sa čoskoro vráti
Zdielať na

Môžeme sa tešiť, leto sa čoskoro vráti

SLOVENSKO / Tlaková níž nad naším územím pomaly začína ustupovať nad Pobaltie. Oblačnosť s ňou spojená ešte prinesie neletné počasie do východnej časti krajiny. Od budúceho týždňa sa však môžeme tešiť na návrat letných teplôt.

Noc z piatku na sobotu rozdelila Slovensko na dve časti, na jasnejší a nezrážkový západ a oblačný a vlhký východ.  V takomto rozdielnom duchu to bude pokračovať počas celej soboty.

Sobota bude polojasná až oblačná, na západe aj zamračená, oblačný na východe. Zrážky sa v dopoludňajších hodinách budú na východe vyskytovať na väčšine územia, ale popoludní postupne ustanú.

Na západe sa zrážky môžu vyskytnúť popoludní v okolí Karpát, najväčšiu šancu má okolie Púchova, Trenčína či Piešťan. Denná teplota bude rozdielna. "Na západe očakávame teplotu od 22 do 27 stupňov, na východe aj kvôli oblakom a zrážkam bude iba od 18 do 22 stupňov," vysvetľuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Najchladnejšie bude v sobotu na severovýchode krajiny. Vietor zafúka od severu do 20 kilometrov za hodinu, na západe silnejší do tridsať a dopoludnia aj v nárazoch okolo 45 kilometrov.

Pozrite si predpoveď počasia na najbližšie dni:

Prívetivá nedeľa

V nedeľu už bude situácia prívetivejšia aj pre východné časti krajiny. Na celom našom území bude polooblačno, na severe a východe až oblačno a miestami sa objavia prehánky, ojedinele aj búrky, najmä v hornatých častiach Slovenska.

Bude príjemne teplo, od 22 do 28 stupňov, v okolí Štúrova, Podhájskej, a Dudiniec až 29 stupňov. Viať bude len slabý južný vietor.

Začiatkom budúceho týždňa sa k nám vrátia teploty nad tridsať stupňov, ale bude aj naďalej pokračovať nestále letné počasie. Objaví sa mohutná kopovitá oblačnosť, z ktorej bude pršať a budú aj búrky na viacerých miestach Slovenska. 

Denná teplota bude v intervale od 22 do 30 stupňov, v stredu až v piatok podľa až do 33 stupňov.

Teplo, ale oblačno

Ak sa balíte na zaslúženú dovolenku k moru, pravdepodobne očakávate horúce počasie. V Chorvátsku a na severe Talianska sa v najbližších dvoch dňoch musíte uspokojiť s oblačným, prehánkovo-búrkovým počasím a s jemným poklesom dennej teploty.

Od utorka sa opäť vráti slnko. Grécko, Kréta, Cyprus aj juh Turecka naďalej bude naďalej horúce. Juh Talianska a Sicília budú počas víkendu oblačnejšie a chladnejšie.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Najčítanejšie správy