Polojasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Ministrom školstva sa stal Peter Pellegrini
Zdielať na

Ministrom školstva sa stal Peter Pellegrini

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Novým ministrom školstva sa stal Peter Pellegrini, ktorý bol doteraz námestníkom ministerstva financií. Na ministerskej stoličke nahradí Dušana Čaploviča.

Ing. Peter Pellegrini sa narodil 6. októbra 1975 v Banskej Bystrici. Odbor Financie, bankovníctvo a investovanie študoval na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici a na Technickej univerzite (TU) v Košiciach.

Člen strany Smer-SD, v rokoch 2002-2006 bol asistentom poslanca Národnej rady SR a v rokoch 2006-2012 poslancom NR SR. V rokoch 2006-2010 bol predsedom Komisie pre dopravu, pošty, komunikácie a informatizáciu spoločnosti pri Výbore NR SR pre hospodársku politiku. V roku 2012 sa stal štátnym tajomníkom na Ministerstve financií SR.

Podpredseda Smeru

Na mimoriadnom sneme strany Smer-SD 28. júna 2014 sa stal Peter Pellegrini jej novým podpredsedom. Na poste ministra školstva nahradil Dušana Čaploviča, ktorý podal v stredu demisiu. VIAC TU.

Pellegrini ihneď po vymenovaní uviedol, že ako prvé sa bude na ministerstve pýtať na to, či sú pripravené učebnice na september. Z ministerstva chce spraviť dynamický a moderný rezort. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy