Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Matovičove obvinenia už vyšetruje prokurátor
Zdielať na

Matovičove obvinenia už vyšetruje prokurátor

Spor dvoch opozičných kohútov Igora Matoviča a Radoslava Procházku pokračuje aj ďalej. Vyšetrovanie tejto napohľad úsmevnej kauzy prebieha na viacerých úrovniach. Poslanec Matovič už vypovedal aj pred policajným vyšetrovateľom. Do vyšetrovania sa zapojila prokuratúra. Nie je dokonca vylúčené, že sa doň zapojí aj finančná jednotka.

Kým poslanec Matovič stále nevie nájsť na svojho nedávneho spojenca Procházku jediné pekné slovo, ten už skôr avizoval, že v tejto hre pokračovať nechce. "Som síce doktor, ale nie psychiater. Matovičovi pomôcť neviem," povedal nedávno Radoslav Procházka.

Poslanec Igor Matovič má nahrávku stále dobre schovanú vo svojom šuplíku.
Plánuje ju vytiahnuť už v blízkej budúcnosti.

V tomto prípade už Matovič vypovedal pred vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry. Prípad má na stole aj prokurátor Generálnej prokuratúry.
"Z taktických dôvodov nebudeme konkretizovať úkony, ktoré budú realizované," informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Finančná správa rieši na Slovensku daňové úniky a finančných podvodníkov. V tomto prípade zatiaľ nekoná.

"Finančná správa zatiaľ neprijala takýto podnet, akonáhle ho dostaneme, budeme sa ním zaoberať," objasnila hovorkyňa Finančnej správy slovenskej republiky Patrícia Macíková.

Trestný čin?

Ak Matovičova nahrávka skutočne existuje, pred súdom veľkú váhu mať nebude. Je totiž nezákonný. Podľa odborníčky na trestné právo Lucie Kurilovskej by však mohlo jeho zverejnenie poslúžiť ako podnet pre začatie stíhania.

"Určitým spôsobom sa to môže chápať ako nejaký podnet, na základe ktorého vzniklo to dôvodné podozrenie, že skutok sa stal a skutok je trestným činom," hovorí Kurilovská.

No tu sa však Matovič vystavuje riziku, že by sa trestné stíhanie mohlo začať práve aj voči nemu.  
stného činu na pôde parlamentu" myslí si Radoslav Procházka. Matovič sa však nebojí. "Určite sa neplánujem nechať zastrašiť Radoslavom Procházkom. Aby som sa teraz nezľakol niekoho, že mi povie, že to bude trestný čin," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy