Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Organizovaná skupina kradne dobytok
Zdielať na

Organizovaná skupina kradne dobytok

KRIVANY / Na hornej Toryse v Krivanoch vyčíňala zjavne organizovaná skupina, ktorá si urobila zálusk na kravu aj s vozíkom na prevoz koní. V susedných Lipanoch pred polrokom ukradli býka, ktorého usmrtili a rozštvrtili priamo v ohrade. Vtedy sa polícii podarilo vypátrať podozrivú štvoricu z Chminianských Jakubovian.

Zlodeji to mali dobre zorganizované. Prišli cez zadnú bránu a na veľkom hospodárskom dvore bývalého družstva sa vyznali. Vedeli presne, kde čo je. Zjavne i to, že tu mal majiteľ dočasne odparkovaný prívesný vozík.

Špeciálny vozík

"Bol to špeciálny vozík na prevoz koní," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová. V obrovskej maštali bola len jedna jediná krava. Na tú si zlodeji urobili zálusk, zvyšok, vyše tristo kusov dobytka, je dlhodobo na pastve.

Zlodeji museli byť viacerí. Špeciálny vozík museli ručne ťahať po celom dvore. Naložili kravu a vozík odtlačili až k autu pri zadnej bráne. Policia im je na stope. Už teraz sa vie, že kradnúť prišli terénnym autom. Zachytil ich totiž kamerový systém v dedine.

Naporcovaný v ohrade

"Celková suma bola vyčíslená na 5 000 eur," dodáva Migaľová. Chovateľov dobytka na hornej Toryse si zlodeji vzali na mušku neraz. V Lipanoch dokonca ukradli býka, ktorého usmrtili a naporcovali priamo v ohrade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy