Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tragédia na družstve! V obci Soľ usmrtil býk muža (†51)
Zdielať na

Tragédia na družstve! V obci Soľ usmrtil býk muža (†51)

SOĽ / K obrovskému nešťastiu prišlo krátko pred poludním v obci Soľ (okres Vranov nad Topľou). Býk tu napadol muža. Poškodeného poľnohospodára na mieste oživovali aj záchranári.

Pritlačil ho o plot

Bolo krátko predpoludním, keď 51-ročný Marián, ktorý chcel iba zahnať dobytok do výbehu, no stalo sa to, čo ani on nečakal. Zaútočilo na neho ťažké zviera. V stáde s dobytkom bol aj jeden býk, pravdepodobne práve ten na muža zaútočil.

Nabral ho hlavou a pritlačil o plot. Rozzúrené zviera do neho ešte niekoľkokrát vrazilo. Mužove zranenia boli veľmi vážne, privolaní záchranári doslova bojovali o jeho život, no bolo to márne. Z

Záchranári sa ho pokúšali oživovať viac ako hodinu. Po tom, ako odišli, prišla na družstvo Mariánova rodina. Keď videli jeho nevládne telo, neubránili sa slzám. Zamestnancom na družstve veľmi do reči nebolo. O tom, čo sa udialo, sami veľa nevedia. "Polícia prípad vyšetruje ako prečin usmrtenia," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobaník.

Podobných nešťastí pribúda

K takmer identickému nešťastiu došlo 11. októbra na hospodárskom dvore v Záhradnom. Jedného z pastierov, 52-ročného Františka našli bez známok života ležať na zemi.

Na miesto tragédie hneď prišli dve záchranky. Františkovi už ale pomôcť nedokázali. Doma po ňom zostala vdova a 8 detí. Tri z nich ešte stále chodia do školy. Najmladšie má iba 14 rokov. VIAC TU.

Správu budeme aktualizovať!

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA, obec Sol

Súvisiace články

Najčítanejšie správy