Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Býk zabil muža (†24). Pri nakladaní na porážku
Zdielať na

Býk zabil muža (†24). Pri nakladaní na porážku

NIŽNÁ / V Nižnej pri Piešťanoch usmrtil býk 24-ročného zamestnanca družstva. Stalo sa to v pondelok ráno pri nakladaní býkov na porážku. Jeden z nich muža pritlačil pravdepodobne k stene.

Pri vyvádzaní dobytka mladíka pritlačil býk k stene tak, že utrpel vážne zranenia. Na miesto boli privolaní pozemní a následne i leteckí záchranári, ktorí mladíka oživovali, resuscitačné postupy však neboli úspešné.

Podľa hovorkyne trnavskej polície Martiny Kredatusovej, polícia začala trestné stíhanie vo veci usmrtenia, vykonala obhliadku miesta a privolala aj pracovníkov inšpektorátu práce. Okolnosti tragédie sú v štádiu riešenia.

Býk zabil Tomáša (†8)

V máji sa podobný prípad odohral aj na východnom Slovensku. V Ľubotíne neďaleko Starej Ľubovne býk udupal 8-ročného Tomáška. Býk, ktorý patril chlapcovým rodičom, bol priviazaný látkovými popruhmi. Tie sa zamotali chlapcovi okolo krku. Ako povedala na mieste obhliadajúca lekárka, zviera ešte potom chlapca ešte vláčilo po lúke. 

Rodičia boli v kostole

Rodičia boli v čase nešťastia v kostole. Bol s nimi aj Tomáš, ale neskôr z neho ušiel. K zvieraťu sa vraj nesmel približovať. No príkaz rodičov neuposlúchol a to sa mu zrejme stalo osudným.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy