Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Hľadaný Július (†56) ležal v potoku, mal prestrelenú hlavu
Zdielať na

Hľadaný Július (†56) ležal v potoku, mal prestrelenú hlavu

MURÁNSKA DLHÁ LÚKA / 56-ročný Július z Muránskej Dlhej Lúky sa od utorka doma neukázal, rodina ho teda hľadala na vlastnú päsť. V piatok ráno ho našli cudzí ľudia. Ležal v potoku s prestrelenou hlavou.

Mŕtvolu našli pracovníci železníc

Pracovníci železníc v piatok (12. 7. 2013) približne o pol desiatej ráno v miestnom potoku objavili nehybné telo muža. Na miesto dorazili policajti i hasiči, ktorí telo nebohého muža vytiahli n breh. Na čele mal strelné poranenie. 

"Dostali sme informáciu, že našli miestneho občana v potoku s prestrelenou hlavou. Vôbec si nevieme vysvetliť, čo sa mohlo stať," hovorí pracovník obecného úradu Lukáš Rusňák.

Policajti pracovali na mieste viac ako päť hodín a podľa našich informácií v prípade objavili niekoľko nejasností. Asi 20 metrov od mŕtveho tele našli zbraň, ktorá taktiež ležala vo vode.

"Nájdenú zbraň mal nebohý v legálnej držbe, bola zaistená a zaslaná na expertízne skúmanie," hovorí banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

V prípade sa našlo niekoľko nejasností

Krvavé stopy však policajti objavili až 80 metrov od miesta, kde ležalo mŕtve telo. Obhliadajúci lekár ne mieste nevylúčil cudzie zavinenie. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin zabitia.

Júliusa každý poznal ako dobrého človeka a o žiadnych problémoch nevedeli. Pôsobil ako správca chaty, v ktorej v zime tohto roku policajti objavili arzenál zbraní a streliva. O tom, či jeho smrť môže súvisieť s týmto prípadom, ale miestni hovoriť nechceli.

Telo nebohého muža odviezli na súdnu pitvu. Až z jej výsledkov bude zrejmé, či spáchal samovraždu alebo mu smrteľné zranenie spôsobil niekto iný.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy