Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V okolí Nitry vyčíňa kravský gang! Ukradli už 18 zvierat
Zdielať na

V okolí Nitry vyčíňa kravský gang! Ukradli už 18 zvierat

NITRA / V poľnohospodárskych družstvách v okolí Nitry už niekoľko týždňov vyčíňajú zlodeji kráv. Tých zaujímajú najmä jalovice krátko pred pôrodom. Chovatelia sú presvedčení o tom, že ide o dobre organizovanú skupinu, ktorá kradne na objednávku.

Prestrihli oplotenie

Zatiaľ, nie je jasné, ako to zlodeji urobili. Na družstve totiž nenašli nič poškodené. Krádež dobytka poškodená firma zistila pri inventúre. Podobná krádež sa stala pred časom aj v susednej obci. 

Podľa stôp prestrihli oplotenie, pristavili auto a ukradli 3 jalovice. Jednoduché to však určite nemali,  jedna krava totiž vážila zhruba pol tony. "To nie je len tak. Po jednom ich vyviedli von, a potom ich nakládli do auta," myslí si zamestnanec družstva.

Dobytok zrejme končí za hranicami

Zlodeji kradli aj o niekoľko kilometrov ďalej vo Volkovciach. Odtiaľto si zvierací gang odniesol pre zmenu 8 malých teliatok. Dobytok vraj zrejme končí v zahraničí. V  poľnohospodárskom družstve v Nových Sadoch po krádeži urobili opatrenia.

Obyčajné oplotenie vymenili za betónové. Zatiaľ v družstvách prišli o 18 zvierat.  Aj jedna zmiznutá krava dokáže chovateľom urobiť škrt cez rozpočet. "Ja si myslím, že to sú profesionáli. Vysoko sofistikovaní, podľa toho, čo tie stopy tam boli, to nebola náhoda. Mali to nachystané perfektne," dodáva zamestnanec družstva.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

law_keven/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy