Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na leto si musíme ešte počkať, prichádza studený front
Zdielať na

Na leto si musíme ešte počkať, prichádza studený front

Zdroj: ISIFA

SLOVENSKO / Napriek tomu, že už je niekoľko dní oficiálne leto, počasie tomu veľmi nenasvedčuje. Lepšie to nebude ani v najbližších dňoch, na naše územie totiž prichádza studený front.

Na juh od nás sa nachádza frontálne rozhranie, ktoré čiastočne ovplyvní naše počasie v južných okresoch a už sa od severozápadu k nášmu územiu približuje studený front. Ten nie je síce veľmi výrazný, ale aj tak prinesie zväčšenie oblačnosti a objavia sa aj prehánky.

Streda bude polooblačná až oblačná, miestami sa objavia prehánky, občasný  dážď a nedajú sa vylúčiť ani búrky. "Teplota bude od dvadsať do dvadsaťšesť stupňov, na severozápade bude chladnejšie, okolo 18 stupňov," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Vietor bude slabý, popoludní postupne severozápadný, s rýchlosťou do dvadsať kilometrov za hodinu.

Vo štvrtok sa už prejaví na dennej teplote chladnejší vzduch za studeným frontom. Rozdiel však nebude zásadný.

Výhľad na leto 

Predpovede na najbližšie dni ukazujú, že na skutočné leto si budeme musieť ešte počkať. Podľa odborníkov by tohoročné leto malo byť teplotne slabo nadpriemerné, zrážkovo slabo podpriemerné, s lokálne výrazne odlišnými zrážkovými úhrnmi. 

Čo znamená, že sa môžeme tešiť na denné maximálne teploty mierne nad tridsať stupňov. Zrážok by malo byť celkovo  menej, ako je náš dlhodobý klimatický normál, ale lokálne sa pri konvektívnych zrážkach objavia aj územia, ktoré budú mať zrážok vysoko nad priemer. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy