Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Klauniádu poslancov si platíme z daní
Zdielať na

Klauniádu poslancov si platíme z daní

BRATISLAVA / Psychopati, zlodeji a medzi nimi aj predajné dievčatá. Aj takto si dokážu medzi sebou hovoriť slovenskí politici. V súčasnosti je ostro sledovaný najmä spor Igora Matoviča a Radoslava Procházku. A práve líder novej strany Sieť sa pri prvom konflikte rozhorčil na nepoznanie.

"Rado máš jedinú šancu priznať, že si zlodej a podvodník a takto máš šancu sa zachrániť," adresoval Matovič Procházkovi.

"Viete, so psychopatom sa ťažko uzatvárajú dohody," kontroval na adresu Matoviča Radoslav Procházka. VIAC TU.

Podľa politológa Pavla Marchevského sa však s výpadmi na adresu Radoslava Procházku dalo rátať. "Posledné dva mesiace bol v takej zvláštnej vatičke, keď naňho nikto na politickej nezaútočil. Ale posledné prieskumy ukázali, že je so svojou stranou vážnym hráčom," tvrdí.

Útoky by mal vraj Procházka dokonca očakávať aj do budúcna a začať si na ne zvykať. "V debatách pred prvým kolom aj predtým ukázal, že je znamenitý rečník. Iná situácia je vtedy, keď ide o krízovú komunikáciu. V súčasnosti je zrejmé, že v tej sa ešte má čo učiť," dodal.

Vysoká latka

Latka kultúry v parlamente je nasadená poriadne "vysoko" už z minulosti. Vtedajší predseda parlamentu a súčasný prezident Ivan Gašparovič v roku 1996 povedal: "Gusto poď to tam dokončiť. Ma tam volajú ku starému chujovi." Na mysli mal vtedajšieho prezidenta Michala Kováča.

"Pán Dostál, vy ani hanbou nemôžete byť. Vy ste doslovný odpad tohto národa. Odpad a taký chrapúň a gauner ako ste vy, ma nemôže uraziť,"
vykrikoval na poslanca Ondreja Dostála bývalý predseda SNS Ján Slota.

Aj zlá reklama

Podľa sociologičky Sylvie Porubänovej politici dobre vedia, čo robia. "Takto sa odlíšia od ostatných. Aj zlá reklama je reklama," tvrdí.

V parlamente občas prišlo aj k fyzickým útokom. Líder OĽaNO dostal od Anny Belousovovej facku. V regionálnych novinách ju nazval Ančou. "K dáme sa má každý správať slušne," povedala vtedy Belousovová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy