Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smiech cez slzy. Takto nás zabávali naši politici v roku 2013
Zdielať na

Smiech cez slzy. Takto nás zabávali naši politici v roku 2013

BRATISLAVA / Celý rok sme sledovali kroky a výčiny našich drahých politikov, na a na Nový rok si ich top výkony môžeme zrekapitulovať. Občas je ťažké pozerať sa na našich politikov a počúvať ich. Tu je seriózne zhodnotenie našej serióznej politickej scény.

Bitka v parlamente

Určite nemôžeme zabudnúť na bitku v parlamente. Jedným z aktérov bol Alojz Hlina. V Národnej rade to pri odvolávaní Roberta Fica opäť poriadne vrelo. Došlo aj k fyzickej potýčke. Dôvodom bola maketa premiéra Roberta Fica, ktorú chceli niektorí poslanci vládnej strany vyniesť zo sály. Rokovanie bolo prerušené do 19-tej hodiny.

"Bol som na vyšetrení u lekára, mám 1,5-centimetrovú tržnú ranu v ústach a pomliaždeniny na svalstve. Mám tam odtlačené ruky," opísal Viskupič. Troch z piatich útočiacich poslancov Viskupič podľa vlastných slov spoznal. Mali nimi byť Jozef Valocký, Ivan Varga a Antonín Cicoň. Video z bitky si pozrite TU.

Kotleba

To zrejme nečakal ani on sám! Marián Kotleba je zrejme najväčším prekvapením župných volieb. V Banskej Bystrici totiž preskočil favorita Ľudovíta Kaníka a postúpil do druhého kola volieb. Následne vyhral aj druhé kolo a stal sa novým banskobystrickým županom.

Kotleba svoje víťazstvo nepovažuje za prekvapenie. "Chcem sa poďakovať všetkým voličom za dôveru a za to, že nepodľahli mediálnemu tlaku zo všetkých strán," vyhlásil Kotleba. Medzi prvé kroky, ktoré plánuje vo funkcii, patrí poverenie hlavného kontrolóra kontrolou všetkých zmlúv na dodávku tovarov a služieb, presahujúcich hodnotu 2 660 eur. 

Voliči sú nahnevaní, a to podľa Baránka pomohlo Kotlebovi. „Je to porážka Smeru a prejav vzdoru pre neriešenie problémov,“ zdôraznil. Za prehru Vladimíra Maňku môže podľa neho aj SDKÚ-DS. Viac TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy