Oblačno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Zlodeji vykradli škôlku a deťom zjedli raňajky
Zdielať na

Zlodeji vykradli škôlku a deťom zjedli raňajky

PODHORANY / Zlodeji vykradli materskú školu v Podhoranoch (okr. Nitra). Celú budovu obrátili hore nohami. Ulakomili sa aj na maličkosti. Okrem elektroniky škôlkarom zobrali mydlá a sladkosti. Dokonca im zjedli raňajky.

Kradli v škôlke

Zlodeji sa vlámali do materskej školy. Ako vchod im poslúžili bočné dvere, ktoré už roky nikto nepoužíva. Jednoducho ich vypáčili. Okrem neporiadku, ktorý narobili, poskákali aj po posteliach a zanechali za sebou hotovú spúšť.

"Keď sme vošli do triedy, uvideli sme hroznú skazu, čo tu narobili," hovorí riaditeľka Helena Belicová.

Ukradli čo videli

Zlodeji si vzali elektroniku, deti tak prišli o televízor, DVD prehrávače a dva fotoaparáty. Rozhádzali všetky miestnosti, dokonca aj riaditeľňu.

"Pojedli nám sladkosti, čo sme mali pripravené na deň detí," opisuje riaditeľka. Zlodeji sa ulakomili na všetko. Dokonca aj na výkresy, pastelku a vyjedli aj kuchyňu.

"Vypili mlieko z chladničky, zobrali čaje a aj cukor, ktorý bol už otvorený. Z toaliet nám pobrali mydlá a utierky," konštatuje riaditeľka.

Škoda 400 eur 

"Krádežou a poškodením vznikla škoda vo výške 400 eur," dodáva Božena Bruchterová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Riaditeľka si nevie predstaviť, z čoho dokúpi ukradnuté veci. Peniaze navyše nemajú. "Je to veľký škrt cez rozpočet. Rozmýšľame, na koho sa obrátime," konštatuje.

Aj tí najmenší sú na zlodejov nahnevaní, veď ich obrali o ich veci. "Chceme, aby nám to vrátili. Chceli by sme späť televízor," ponosujú sa deti.

Súvisiace články