Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vlastný syn okradol umierajúceho otca! Zobral mu všetky úspory
Zdielať na

Vlastný syn okradol umierajúceho otca! Zobral mu všetky úspory

SNINA / Kým 81-ročný muž ležal na smrteľnej posteli, jeho vlastný syn mu vraj ukradol všetky životné úspory. Stalo sa to v Snine. Pozostalí sú zhrození. Dedko totiž zomrel, no nenásytný syn namiesto toho, aby zorganizoval pohreb, v jeho byte ďalej pátral po tom, či tam náhodou nie sú ukryté ešte nejaké ďalšie úspory.

Kým bojoval o život, okradol ho vlastný syn

Starček (81) mal všetky svoje životné úspory schované doma. Myslel si, že sú v bezpečí. Sám si mnohokrát odoprel, aby našetril pre deti, ktorým chcel pomôcť.

Svojmu vnukovi sa priznal, že našetrená suma nie sú vôbec drobné. "Dedko sa posledné dni, od piatku, trápil v nemocnici. Ležal vo veľkých bolestiach a on hyenistickým spôsobom išiel a okradol ho," opisuje situáciu vnuk okradnutého dedka Viktor.

Ukradol až 10 tisíc eur

Jeho syn zrejme vedel, že jeho umierajúci otec má doma všetky peniaze. Príbuzní sú presvedčení, že len čakal na vhodnú príležitosť. Nepredpokladali však, že ho nezastaví ani to, že jeho vlastný otec leží na smrteľnej posteli.

"S dedkom som mal najlepší vzťah, bol mi vlastne ako otec. Párkrát mi vravel, že za tú hotovosť by som si mohol kúpiť pokojne auto alebo byt. Takže hotovosť, ktorú mal, bola naozaj veľká," priznáva Viktor.

Rodina nahlásila krádež príslušným úradom. "Polícia z krádeže obvinila 60-ročného muža zo Sniny. Obvinený si pravým kľúčom odomkol vchodové dvere a z obývačky odcudzil hotovosť najmenej 10 tisíc eur," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Jana Migaľová.

Hrozia mu tri roky vo väzení

Obvinený Anton, syn umierajúceho starčeka, je na slovo skúpy. Vnuk však tvrdí, že krádež všetkých peňazí mu nestačila. Len čo dedko zomrel, neváhal a hľadal v jeho byte ďalšie jeho úspory.

"Strýko, prvé, čo urobil, keď dedko zomrel, nešiel vybavovať pohreb, ale akoby mu bolo ešte málo, zaujímali ho len ďalšie peniaze," dopĺňa Viktor. "Hyenisticky išiel len po peniazoch. Keby to dedko vedel, ani sa k nemu neprizná," uzatvára vnuk. 

Rodina sa už zmierila s tým, že z dedkových úspor nič neuvidia ani nedostanú, avšak pre Antona požadujú aspoň spravodlivý trest. "V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi až trojročné väzenie," dopĺňa výšku trestu pre obvineného hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy