Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tankoval zadarmo, nechal sa chytiť
Zdielať na

Tankoval zadarmo, nechal sa chytiť

KOŠICE / Perpetum mobile, teda stroj alebo auto, ktoré jazdí úplne zadarmo, sa vedci snažia vynájsť už dlho. Podľa anonymu, ktorý dostal člen dozornej rady košického dopravného podniku tam niečo podobné už majú. Svedčí o tom fotografia, ktorú poslal. Problémom však je, že auto, ktoré tankuje zadarmo, patrí istému vedúcemu prevádzky.

Kradnutá nafta

Neznámy autor odfotil auto, do ktorého niekto tankuje údajne kradnutú naftu. Zaujímavé je, že sa to deje priamo za bránami dopravného podniku.

"Priestory patria umývaciemu centru dopravného podniku. Auto by malo dokonca patriť vedúcemu pracovníkovi," hovorí člen dozornej rady Dopravného podniku mesta Košice Miloš Ihnát.

V garáži, kde sa malo tankovanie odohrávať sa našlo všetko potrebné. Objavilo sa tam aj auto, ktoré bolo na fotografiách.

Vedenie dopravného podniku potvrdilo, že automobil patrí vedúcemu pracovníkovi. "Vyzerá to tak, že bola nafta tankovaná do súkromného vozidla v priestoroch dopravného podniku," potvrdil riaditeľ ekonomiky Dopravného podniku mesta Košice Martin Jaš.

Hrozba vyhadzovu

Podľa pravidiel podniku nemalo súkromné auto v garáži čo hľadať. Pracovník musí potvrdiť, že to nebola nafta z autobusov, inak mu hrozí ukončenie pracovného pomeru.

V prípade, že by dopravný podnik disponoval električkami, tak by ku krádežiam nafty nedochádzalo. Samozrejme v prípade, že by teda zamestnanci neprišli na to, ako kradnúť elektrinu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy