Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Gašparovič mal podmienku, tú splnila nominantka od Kaliňáka
Zdielať na

Gašparovič mal podmienku, tú splnila nominantka od Kaliňáka

BRATISLAVA / Policajná akadémia v Bratislave je bez rektora. Minister vnútra Róbert Kaliňák už má svojho nominanta, expertku na trestné právo, Luciu Kurilovskú. Prezident SR Ivan Gašparovič však bol proti...

Jedinou adeptkou Kurilovská

Expertka na trestné právo Lucia Kurilovská už má titul docent. Pre Róberta Kaliňáka je práve ona jedinou adeptkou na rektorku Policajnej akadémie. JUDr. Lucia Kurilovská získala titul docent začiatkom marca tohto roku. Ako potvrdila pre TV JOJ, jej habilitačná prednáška a obhajoba habilitačnej práce sa konala 19.2.2014 na Fakulte práva Paneurópskej vysokej školy v Bratislave. "V ten istý deň som bola schválená Vedeckou radou tejto fakulty, a následne aj  podpisom ma potvrdil rektor," uviedla Kurilovská.

Tento pre Luciu Kurilovskú významný moment v jej živote môže byť zásadný pre dosluhujúceho prezidenta SR Ivana Gašparoviča. Ten s nomináciou Kurilovskej ministrom vnútra Kaliňákom na funkciu rektora akadémie Policajného zboru v Bratislave by mal problém. Práve preto, že ešte vlani bola "len“ odbornou asistentkou na katedre trestného práva.

Gašparovič chcel docenta

Podľa našich informácií rektor Policajnej akadémie nemusí mať titul docent. Gašparovič podľa jeho slov totiž nepozná vo svete univerzitu, kde by bol rektorom "odborný asistent“. Tento Gašparovičov argument dnes už nemá opodstatnenie, Kurilovská získala akademický titul docent 1.3.2014!

"Dekrét a tým pádom právo používať titul docent mám s účinnosťou od 1.3.2014. Habilitačná práca - "Základné zásady trestného konania - účel a základná limitácia", habilitačná prednáška - "Mediácia a probácia,"
dodala Kurilovská. Na tom, aby z Lucie Kurilovskej bola rektorka Policajnej akadémie, trvá aj minister vnútra Róbert Kaliňák. Podľa našich informácií šéf rezortu vnútra predloží svoj návrh na rektora Policajnej akadémie už novozvolenému prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

Policajná akadémia bez rektora

Policajná akadémia v Bratislave je momentálne bez rektora. Ten posledný bol v júli 2012 obvinený z prijatia úplatku a taktiež porušovania cudzích práv. Podľa polície došlo k nezákonnému udeleniu titulu PhD. VIAC TU.

Kiska vs. Gašparovič

Len pár hodín po zverejnení oficiálnych výsledkov prezidentských volieb vyšiel na povrch prvý potenciálny konflikt. Ten sa týka úmyslu obmedziť právomoci hlavy štátu pri menovaní súdnej rady. Spojený je aj s možnou voľbou nového šéfa Najvyššieho súdu, ktorým je v súčasnosti Štefan Harabin.

Andrej Kiska sa viackrát vyjadril, že by ako prezident urobil všetko preto, aby sa Štefan Harabin už neobjavil opätovne na stoličke predsedu najvyššieho súdu. VIAC TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy