Polojasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Anna (37) prežila ťažkú nehodu, lekári jej šance nedávali
Zdielať na

Anna (37) prežila ťažkú nehodu, lekári jej šance nedávali

ŠIROKÉ / Mladá žena zo Širokého (okr. Prešov) prežila koncom januára desivú nehodu. Konečne je doma. V osudný deň stála na autobusovej zastávke, keď sa na ňu vyrútilo auto. Zdemolovalo zastávku, skončilo v poli a Anna pod ním. Podľa lekárov utrpela smrteľné zranenia. Ona ale žije a usmieva sa. Aj keď vinník nehody stále nepyká za svoji čin.

Nič si nepamätá

Život Anny po hrozivej nehode visel na vlásku, veľkú šancu jej nedávali ani lekári. Dnes je však plná života a usmieva sa. Zatiaľ chodí o barlách a so špeciálnym korzetom.

Na to, čo sa stalo si vôbec nepamätá. "Nepamätám si ani, že som bola v práci. Pán doktor povedal, že je to pre mňa lepšie," hovorí Anna. Jej manžel si nevie predstaviť život bez nej. V minulosti prišli predčasne prišli o trojčatá - dievčatá. Petrovi po návrate manželky domov, padol obrovský kameň zo srdca. "Som bol veľmi šťastný, že sa vôbec prebrala," hovorí Peter. "Veľkú vďaku môžem prejaviť lekárom a sestričkám. A hlavne ďakujem pánu Bohu," hovorí Anna.

Zachránil ju optimizmus

Na Annu, ktorá čakala na autobusovej zastávke sa vyrútilo po zrážke s traktorom auto. Skončila v nemocnici na ARO a jej stav bol kritický. "Nezlúčiteľné so životom," dodáva manžel Peter. Rodina a priatelia hovoria, že Annu zachránil jej životný optimizmus.

Na tvári má jazvy, v nohe kovové skrutky a po nehode prišla aj o vlasy. "To už mám krásne vlasy, som nemala nič," teší sa z každého pokroku Anna. Od nehody ubehli už dva mesiace, no polícia stále nepozná vinníka. Či už to bol vodič traktora, ktorý sa otáčal alebo vodič auta, ktorý podľa svedkov išiel rýchlo, ani jeden sa o stav zrazenej ženy nezaujíma.  

Súvisiace články