Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ficova vláda má výročie, zasadala presne 100-krát
Zdielať na

Ficova vláda má výročie, zasadala presne 100-krát

BRATISLAVA / Ficova vláda má okrúhle výročie! Dnes zasadá už 100tý krát v tomto funkčnom období. Premiér a jeho ministri tak výnimočne neriešia návrhy nových zákonov, ale bilancujú.

Premiér v doprovode ministrov začali pracovný deň s úsmevom. Nečakala ich totiž žiadna vážna práca, ale viac-menej bilancovanie. Slovensko je totiž členom 108 medzinárodných organizácií. Najdrahšie nás vyjde členstvo v NATO, v Európskom centre pre jadrový výskum, či v Rade Európy. Do každej z týchto organizácii sme vlani prispeli desiatky miliónov eur.

Ministri sa však dohadovali, ako to bude vyzerať aj počas slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. V budove Slovenskej filharmónie, známej ako Reduta, sa uskutočnia podujatia na vysokej úrovni nášho predsedníctva. Historická budova Národnej rady SR bude miestom pracovných a expertných podujatí, seminárov a konferencií. Na Bratislavskom hrade či v budove Slovenského národného divadla sa budú konať galavečery a rôzne kultúrne akcie. Počíta sa aj s využitím kaštieľa v Rusovciach, ktorý však stále nie je zrekonštruovaný.

Vláda rieši aj to, ako sa Slovensko dokáže prispôsobiť aj zmenám klímy, bude posudzovať Stratégiu adaptácie Slovenskej republiky na nepriaznivé dôsledky zmeny klímy. Bude hľadať aj možné riešenia tohto problému. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy