Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ak prehrám voľby, zvážim odchod z politiky, tvrdí Fico
Zdielať na

Ak prehrám voľby, zvážim odchod z politiky, tvrdí Fico

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico zváži svoje ďalšie pôsobenie v politike, ak v druhom kole prezidentských volieb nezíska dostatočnú podporu svojich voličov.

Zváži pôsobenie v politike

"Ak z akýchkoľvek dôvodov nezískam vo voľbách dostatočnú podporu svojich voličov, teda členov alebo sympatizantov Smeru-SD, zvážim svoje ďalšie pôsobenie v politike," povedal dnes Fico na pracovnom stretnutí s primátormi a starostami, zvolenými za Smer-SD a tiež politickými štruktúrami strany, ktoré bolo v Banskej Bystrici.

Vyjadrenie Roberta Fica sprostredkovali agentúre SITA viacerí účastníci dnešného stretnutia. Hovorkyňa strany Monika Počátková to však nechcela komentovať. "Vo všeobecnosti nekomentujeme obsah pracovných rokovaní strany Smer-SD," povedala Počátková.

Istý náznak sebareflexie

Výrok Roberta Fica,považuje politológ Miroslav Kusý za výraz Ficovho zdesenia z aktuálnej situácie. Politológ a šéf prieskumnej agentúry Polis Slovakia Ján Baránek vidí vo Ficovom výroku aj istý náznak sebareflexie. "Ale aj prípadného znechutenia, lebo keby časť voličov Smeru nevolila Fica, ale Kisku, tak by to bol signál, že medzi voličmi Smeru dochádza k vážnejším presunom a sklamaniu," dodal Baránek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy