Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Chlapci utiekli zo školy, vraj ich šikanovala učiteľka
Zdielať na

Chlapci utiekli zo školy, vraj ich šikanovala učiteľka

TRENČIANSKE STANKOVCE / Odchádzame na mesiac preč, šikanujú nás učiteľky, nehľadajte nás, nevolajte policajtov - takýto odkaz nechali svojim rodičom traja kamaráti z Trenčianskych Stankoviec (okres Trenčín). 13 a 14-roční chlapci sa zbalili a odišli nevedno kam. Policajti rozbehli pátraciu akciu a hľadali ich celú noc. Chlapci ich pritom sledovali z poľovníckeho posedu. Blízko neho ich ráno aj našli. Uzimených, ale zdravých.

Rodičom nechali odkaz

"Traja maloletí chlapci vo veku 13 a 14 rokov odišli z domu na neznáme miesto," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Naposledy ich videli v škole. Potom išli domov a každý z nich napísal rodičom list.

"Rodičom nechali odkaz, aby ich mesiac nehľadali, že sa cítia šikanovaní zo strany učiteliek a taktiež, aby nevolali policajtov," dodáva Antalová. Rodičia ale policajtov zalarmovali. Tí okamžite zorganizovali rozsiahlu pátraciu akciu. Prezerali opustené budovy, chatky, ale aj lesy. 

Mali so sebou sekerky a aj jedlo

Policajti nenechali nič na náhodu. Prehľadávali aj lesy v okolí Trenčianskych Stankoviec. "Chlapci si so sebou zobrali bicykle, jedlo a sekerky," povedala hovorkyňa. "Plánovali to dlhšie, zobrali si aj veci so sebou, ale nikto to ani len netušil," povedala matka jedného z chlapcov.

Priestor, v ktorom by sa mohli nachádzať, bol obrovský. Policajti sa napriek tomu nevzdávali a hľadali celú noc. Počas nej ich však nenašli. Ráno, pár minút pred začiatkom rozsiahlej pátracej akcie prišla dobrá správa. Chlapci sa našli.

"Ráno ich ďalekohľadom spozorovali obyvatelia obce v blízkosti posedu," hovorí Antalová. Práve na posede strávili aj noc. Ľudí, ktorí ich hľadali po celý čas, sledovali ďalekohľadom. Po noci strachu sa zvítali s rodičmi.

ISIFA/ilustračná foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy