Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Marián (36) chcel pomstiť šikanu, strieľal na školákov
Zdielať na

Marián (36) chcel pomstiť šikanu, strieľal na školákov

SNINA / Otec dvoch detí zo Sniny priložil pištoľ k hlave ôsmakovi. Incident sa odohral na chodníku pred bytovkou, kde býva. Chlapec tam stál aj s ďalšími dvomi kamarátmi. Keď sa dali na útek, muž vraj po nich strieľal. Marián (36) sa chcel takto pomstiť za to, že jeho syna v škole šikanujú.

Otec dvoch detí

Školáci čakali na svojho kamaráta pred bytovkou v Snine. Zrazu vyšiel z vedľajšieho vchodu dospelý muž a začal na nich mieriť. "Povedal chlapcovi, daj mi pištoľ, idem von," hovorí manželka zadržaného muža.

Marián je otcom dvoch detí. Pred  incidentom si vraj bol vypiť v krčme. Keď sa vracal domov, pred bytovkou si všimol partiu školákov. Tých by ani v najhoršom sne nenapadlo, že o pár minút po nich začne strieľať. "Ja som nevedela, čo sa deje," hovorí matka jedného z chlapcov.

Dvakrát mal vystreliť

"Ja som počula, akoby dačo rupli, tak ako petardy," hovorí susedka. "Na troch chlapcov mal muž dvakrát vystreliť z plynovej pištole," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník.

"Som sa sprchoval a počul som, že je tu streľba," hovorí otec jedného z chlapcov. Mariánova manželka zatiaľ chystala doma večeru. Nevedela, že rovno pod oknami stojí jej manžel a mieri pištoľou na deti. "Ja keby som tušila, že on tu dačo stvára, tak vyjdem vonku a sa mu v tom pokúsim zabrániť. Že vraj do vzduchu strieľal," dodáva Zuzana.

Bola to plynová pištoľ, tvrdí polícia

"Chytil ho a že mieril na nich pištoľou, či čo to bolo," hovorí mama jedného z chlapcov. Podľa polície išlo plynovú pištoľ. Muž (36) ju údajne na chlapcov vytiahol preto, že jeho syna piataka v škole niekto šikanuje. "On to rieši vtedy, jak nemá triezvu hlavu. Chlapec mi hovoril, že nejaký deviataci doňho skáču, že ho provokujú," dodáva manželka Mariána.

"Veď oni jeho syna ani nepoznajú poriadne, len tak z videnia," hovorí svedok streľby Patrik. "Jednému z chlapcov sa nepodarilo ujsť, pričom muž mu priložiť k hlave plynovú pištoľ a pod hrozbou zabitia žiadať, aby mu povedal mená ostatných dvoch chlapcov," dodáva hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobaník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy