Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Šikana na policajnej stanici. Muži zákona si mali všetko nakrúcať
Zdielať na

Šikana na policajnej stanici. Muži zákona si mali všetko nakrúcať

KOŠICE / Na košickom okresnom súde pokračoval proces, v ktorom desiatka policajtov čelí obvineniu zo zneužitia právomoci. Policajti mali na oddelení šikanovať rómskych chlapcov, ktorí prepadli a okradli dôchodkyňu. Zatiaľ čo v stredu prišla na súd polovica obžalovaných, o deň neskôr sa pojednávalo bez nich.

Policajti si mali všetko nakrúcať

Na súd vo štvrtok prišiel jeden obžalovaný policajt, aj ten sa po chvíli ospravedlnil. O tom, čo sa na policajnej stanici dialo ešte v roku 2009 porozprávali poškodení chlapci.

Ondrej a Tibor, dnes už 20-roční chlapci z Luníka IX vypovedali o tom, ako ich policajti nútili navzájom sa biť, kopať a dokonca bozkávať sa. Celé si to mali policajti nakrúcať na mobilné telefóny. "Chytili nás, dali nás na zem a potom povedal policajt, aby sme sa fackovali. A potom nás dali do diery a povedali nám, aby sme sa vyzliekli. Potom policajt zobral pištoľ a povedal, teba zabijem, teba obesím," opísal na súde čo sa dialo jeden z poškodených Ondrej.

Pustili na nich psov, nadávali im

Na chlapcov mali pustiť aj psov, ktorým vraj dali dole ochranné košíky. Údajne im po celý čas nadávali. "Smiali sa a nadávali do degeša a do cigánov," hovorí Ondrej. Na deň na policajnej stanici sa rozpamätal aj Tibor. Ten si za krádež dôchodkyne odsedel 30 mesiacov.

Podľa jeho slov sa mali chlapci navzájom  udierať po hlave aj lopatou. "Ja som povedal, že nie, že môžem ho zabiť, tak radšej som mu dal facku," hovorí Tibor.

Tibor: vo väzení som sa polepšil

Mladík (20) tvrdí, že sa vo väzení polepšil a to, že spolu s piatimi kamarátmi prepadli dôchodkyňu, už viackrát oľutoval. Proces bude pokračovať v polovici marca výsluchmi ďalších poškodených a svedkov.

Tento prípad nie jediný, kedy mali policajti niekoho šikanovať. Policajti mali Bratislavčanovi Petrovi poškodiť auto a namiesto pomoci sa dočkal pokuty a údajne aj šikany zo strany polície. Strážcovia zákona mu vyrubili 50 eur za to, že stál na chodníku pred vlastným domom. REPORTÁŽ TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy