Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti ma šikanovali, tvrdí Bratislavčan Peter
Zdielať na

Policajti ma šikanovali, tvrdí Bratislavčan Peter

BRATISLAVA / Poškodili mu vozidlo, no miesto pomoci sa dočkal pokuty a údajne aj šikany zo strany polície. Takto dopadol Bratislavčan Peter, ktorý si našiel rozbité okno na aute. Strážcovia zákona mu vyrubili 50 eur za to, že stál na chodníku pred vlastným domom.

Okoloidúce auto mu rozbilo bočné sklo

Akoby nestačilo, že mu okoloidúce auto rozbilo bočné sklo, po privolaní policajtov sa dozvedel aj to, že sám porušil predpisy. "Pani policajtka mi vyrubila pokutu 50 eur, že stojím na chodníku," hovorí poškodený Peter.

To ale odmietol zaplatiť, pretože podobne ako on, parkujú viacerí jeho susedia. V jednosmerke s úzkym chodníkom totiž nedokážu chodcom nechať stanovený 1,50. Žiadal preto, aby "nehodovkári" zdokumentovali všetky takéto autá.

Podľa dopravného konzultanta postupoval správne, pretože je to problém mnohých bratislavských ulíc. "Určite by som odmietol zaplatiť pokutu  a určite by som šiel do správneho konania s tým, že by som sa snažil dokázať, že som v práve," hovorí dopravný konzultant Maroš Palesch.

Prípadom sa už zaoberá inšpekcia

Úplne iný názor na to mal ale privolaný nehodovkár. Pán Peter tvrdí, že ho šikanoval, za čo už naňho podal aj sťažnosť. "Na Inšpekciu bol podnet doručený z Krajského riaditeľstva policajného zboru. Inšpekcia ministerstva vnútra sa ním, samozrejme, bude zaoberať," hovorí hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

Na preverenie spávania policajta má teraz inšpekcia 30 dní. Potom sa uvidí, komu dá za pravdu a či policajt dostane nejaký postih. Odborník ale tvrdí, že kým sa v Bratislave nevyrieši parkovanie, nevymizne ani šikana, pretože kapacity už dávno nestačia. A tak ako pred domom stáva Peter, stávajú tisíce ďalších.

Mesto zmenu sľubuje už na jar. "Rezidenti budú maž možnosť zakúpiť si parkovanie za symbolický poplatok na celý rok," uzatvára hovorca Magistrátu Bratislava Stanislav Sčepán.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy