Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
14-ročný chlapec zabil spolužiaka (†15). Malo ísť o drogy aj šikanu
Zdielať na

14-ročný chlapec zabil spolužiaka (†15). Malo ísť o drogy aj šikanu

HODONÍN / Polícia objasnila vraždu 15-ročného chlapca. Jeho mŕtvolu našli v lese za českým mestom Hodonín. Chlapcov vrah však za mreže nepôjde, je ním totiž len 14-ročný chlapec. Dôvod vraždy polícia tají, podľa miestnych malo ísť o drogy a šikanu.

Možnou príčinou je šikana

Nad vraždou 15-ročného chlapca v lese pri obci Dubňany, visí mnoho otáznikov. Štrnásťročný vrah, mal byť svojou obeťou dlhodobo šikanovaný. "On mal priezvisko Pakan. Stále mu hovoril - pakan, pakan," hovorí spolužiak obete.

"Keď ide o dlhodobú šikanu, na dotyčného to pôsobí veľmi negatívne. Dieťa sa dostáva do napätia a potom môže vybuchnúť rôznymi spôsobmi," hovorí psychológ z Vojenskej nemocnice Jiří Brančík.

Chlapec z dobrej rodiny

Miestni popisujú 14-ročného vraha ako bezproblémového chlapca z dobrého rodinného prostredia. Nad jeho činom iba krútia hlavami. Či k vražde využil strelné či bodné zbrane, jasné nie je. Polícia musí o prípade mlčať.

"Vzhľadom na vek obete a páchateľa, nám zákon zakazuje podávať akékoľvek ďalšie informácie," uviedol Bohumil Malášek hovorca Českej polície.

Obchod z drogami?

Polícia pracuje aj z vyšetrovacou verziou, podľa ktorej mali byť motívom nevybavené účty z obchodov s drogami. Či už bol vrah svojou obeťou šikanovaný, alebo mal na to iný dôvod, do väzenia vzhľadom na svoj vek nepôjde. "Do väzenia ísť nemôže, hrozí mu pobyt v diagnostickom ústave," dodala Petra Vedrová z Českej polície.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy