Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dôchodkyňa naletela podvodníkom, prišla o celoživotné úspory
Zdielať na

Dôchodkyňa naletela podvodníkom, prišla o celoživotné úspory

TRRENČÍN / Pani Máriu podvodníci pripravili o celoživotné úspory! Použili pritom veľmi jednoduchý trik. Dôchodkyni zavolal muž, ktorý tvrdil, že je jej syn a potrebuje súrne peniaze. Poprosil ju, aby ich priniesla na trenčiansku univerzitu. Pani dala všetky peniaze, ktoré mala do obálky a odovzdala ju žene, ktorá ju zastavila na ulici. Potom zavolala synovi. Ten jej ale povedal, že žiadne peniaze nežiadal.

Oklamali dôchodkyňu

Pani Mária z Trenčína má hlavu v smútku. Stačil jediný telefonát a 66-ročná žena odovzdala podvodníkom 4 550 eur. Staršej pani zavolal údajne jej syn, ktorý potreboval súrne peniaze. "Sme na univerzite, sekretárka čaká, máme tu niečo vybavené," oznámil do telefónu pani Márii muž, ktorý sa predstavil ako jej syn Štefan. 

Dôchodkyni sa spočiatku nezdal jeho hlas. Vyhováral sa na to, že je zachrípnutý a nachladnutý. Pani nakoniec uverila, že komunikuje so svojím synom. Rozhodla sa, že mu peniaze zanesie. Podvodník žene oznámil, že peniaze v obálke má priniesť na sekretariát trenčianskej univerzity. "Poškodená zobrala z bytu 4 550 eur a išla na dohodnuté miesto," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Za peniaze dostala bozky

Na chodníku pred univerzitou ju čakala neznáma žena. Tá jej povedala, že prišla po peniaze pre jej syna. Dôchodkyňa jej obálku bez problémov odovzdala. "Keď zobrala tie peniaze, ešte ma vybozkávala," opísala podvod nešťastná dôchodkyňa. "Pani až potom kontaktovala svojho syna. Ten jej povedal, že o ničom nevie, nikomu nekázal, aby od nej vzal peniaze," objasnila Antalová.

"Naletela som," priznala pani Mária, ktorá tak prišla v priebehu pol hodiny o svoje celoživotné úspory. "Bude treba maľovať, vodu prerábať a už máme porobené," dodala. Páchateľovi, ktorý staršiu pani okradol, za tento čin hrozí 1 až 5 rokov za mrežami.

Téme sa venuje reportér Pavol Čertík. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy