Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Úradníci mali kšeftovať s vratkami za nadmerné odpočty DPH
Zdielať na

Úradníci mali kšeftovať s vratkami za nadmerné odpočty DPH

BRATISLAVA / Stále pozorne sledujeme prípad, na ktorom tajne pracujú policajní vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry. Konečne vyšetrovacie orgány sprístupnili prvotné informácie o prípade, ktorý má odhaliť rozsiahlu daňovú trestnú činnosť. Polícia má v tomto momente zadržaných až 9 ľudí. Jedným z nich je aj expert na dane Daňového úradu v Bratislave.

V rukách polície skončilo 9 ľudí

Od stredy až do piatku vyšetrovatelia NaKA umožnili zverejniť o ich rozsiahlej akcii len dve strohé vety. Že pracujú na odhalení kšeftu s daňami, a že na viacerých miestach zaisťujú dôležité dôkazy. Dnes konečne vieme koľko osôb polícia zdržala za posledných viac ako 50 hodín.

Podľa informácií televízie JOJ v stredu 5.3. zadržali najskôr bývalého šéfa odboru kontroly, daňového špecialistu priamo na daňovom úrade v bratislavskej Petržalke. Následne ďalších 6 osôb. V piatok ráno zadržali policajti ďalšie tri osoby. Celkove má polícia v rukách skupinu deviatich ľudí.

Akcia húsenica

"Bolo zadržaných celkom 9 osôb, z toho bolo vznesené obvinenie deviatim osobám pre pokračovací zločin daňového podvodu," informuje hovorca Krajskej prokuratúry Vladimír Javorský.

Z prostredia blízkeho k vyšetrovaniu prípadu prenikajú informácie, že skupina dnes už obvinených osôb zrejme kšeftovala s vratkami za nadmerné odpočty DPH. Ak ide naozaj o policajnú akciu s názvom húsenica, tak infantilný krycí názov je zrejme preto, že kšefty sa robili nielen na území hlavného mesta.

"Prokurátor podal návrh na vzatie šiestich obvinených do väzby o návrhu prokuratúra rozhodne sudca pre prípravné konanie v zákonom ustanovenej lehote," dodáva Javorský.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy