Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Vyšetrovatelia majú v rukách referenta daňového úradu
Zdielať na

Vyšetrovatelia majú v rukách referenta daňového úradu

BRATISLAVA / Utajovaná razia polície, ktorú Televízia JOJ sleduje už druhý deň, pokračovala aj vo štvrtok vo veľkom štýle. Ráno detektívi Národnej kriminálnej agentúry Prezídia policajného zboru zadržali predsedu politickej strany Právo a Spravodlivosť. Podľa našich informácií policajní vyšetrovatelia aj v týchto chvíľach robia rozsiahle domové prehliadky, a nielen v Bratislave.

Polícia informuje veľmi stroho

Podľa zistení TV JOJ, celú tajnú akciu na osoby, o ktorých aktivitách sa polícia zaujímala už dlhší čas, rozbehli vyšetrovatelia z Nitry. Už viac ako 24 hodín zadržiavajú úradníka finančnej správy - bývalého šéfa odboru kontroly fyzických a právnických osôb daňového úradu. Policajné informácie sú zatiaľ stále len ohraničené na jednu vetu.

"V tejto chvíli prebiehajú procesné úkony, preto nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," informuje hovorkyňa policajného zboru Andrea Dobiášová.

Brat známej moderátorky

Policajti kriminálnej agentúry robia rozsiahle domové prehliadky u osôb, ktoré dlhší čas monitorovali. Ráno v Dunajskej Lužnej zadržali v jednom z miestnych domov Petra Puškára. Predsedu neparlamentnej strany Právo a spravodlivosť. Podľa jeho slov, s utajovanou akciou nemá nič spoločné, aj preto ho po 10 hodinách policajti prepustili bez akéhokoľvek vysvetlenia.

"Došli a urobili prehliadku. Mysleli si, že tam bude niekto úplné iný. Zobrali mi moje osobné veci," hovorí Puškár. Zatiaľ je teda stále políciou zadržiavaný expert daňového úradu v Bratislave a niekoľko ďalších osôb. Jednu z domových prehliadok okrem nehnuteľností v Bratislave a v Dunajskej Lužnej vykonali policajti aj v Novom Meste nad Váhom.

Taktiež pre podozrenie z daňovej trestnej činnosti. Zatiaľ polícia neinformuje, či už niektorým zaisteným osobám vyšetrovateľ vzniesol obvinenie.     

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy