Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Súd s Majským. Jeho kaštieľ už nie je len maštaľou
Zdielať na

Súd s Majským. Jeho kaštieľ už nie je len maštaľou

PEZINOK / Nekonečný kolotoč v súdnom procese s obžalovanými Jozefom Majským a spol. z tunelovania nebankových subjektov pokračuje na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Pachinger bez advokáta

O 9:00 sa začal v Pezinku súd s Jozefom Majským, Davidom Brtvom a Patrikom Pachingerom. Už teraz je však jasné, že súdne pojednávanie pokračovať nebude. Kvôli opätovnej obštrukcii Patrika Pachingera.

Ten nemá zvoleného advokáta, ktorého v tomto prípade musí mať. Dôvodom je podľa Pachingera finančná odmena. Sudca sa vyjadril, že zo strany Pachingera ide o prehrešok, ktorý bráni v pokračovaní procesu. Na opätovná obštrukciu je podľa špeciálneho prokuratúra Jána Šantu "ťažko nájsť nejaké vhodné právne zdôvodnenie."

Pachinger na súde uviedol, že je dobrovoľne nezamestnaný a že na Okresnom súde Bratislava III. je proti nemu vedné iné konanie pre daňové delitky a spreneveru.

Brtva prišiel v civile

Na súdne pojednávanie prišiel v civile David Brtva. Potom, ako bol v roku 2011 odsúdený za spreneveru inými súdmi a odsedel viac ako 2,5 roka v Hrnčiarovciach nad Parnou, je opäť na slobode. So 4-ročnou podmienkou.

Na súde prezradil, že má novú práci. "Som zamestnaný. Aby som nebol prenasledovaný médiami, zmenil som zamestnanie. Písomne to oznámim Špecializovanému trestnému súdu v Pezinku," uviedol Brtva.

Na súdny proces sa prišli pozrieť aj dvaja poškodení, ktorí do nebankoviek vložili 7 miliónov slovenských korún. Majský na otázku, čo očakáva od štvrtkového pojednávania odpovedal: "Nič. Dúfam, že sa to rýchlo skončí." 

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy