Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kauza Majského byty: Súd rozhodol v neprospech Tatrabytu
Zdielať na

Kauza Majského byty: Súd rozhodol v neprospech Tatrabytu

Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Dnešné rozhodnutie krajského súdu znie, že byty sú majetkom štátu, lebo sa nepreukázala ich privatizácia

Štát medzitým predal všetky byty s výnimkou 17 ich nájomníkom za ceny, ktoré stanovoval zákon. Nájomníci sa vtedy obávali, že by v prípade rozhodnutia v prospech Tatrabytu museli pri kúpe bytov zaplatiť trhové ceny.     

Právna zástupkyňa žalovanej spoločnosti Tatrabyt poukázala na fakt, že privatizačný projekt bánovskej Tatry schválil štát, ktorý ho paradoxne po čase súdne napadol. Pred súdom argumentovala skutočnosťou, že súčasťou privatizácie štátneho podniku bolo i takmer 700 bytov, v ktorých bývali zamestnanci podniku.      

"Ani z doplňovaného dokazovania sa nepreukázalo, že by bytové domy boli predmetom privatizácie. Pokiaľ byty mali byť zahrnuté do privatizácie, mali byť jasne uvedené v privatizačnom projekte," povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.     

"Dnešným dňom končí moje poslanie ako predsedníčky združenia nájomníkov. Môj boj za spravodlivosť pre takmer 700 bánovských rodín je dnes ukončený," neskrývala spokojnosť s verdiktom krajského súdu predsedníčka združenia nájomníkov Elena Igazová.     

Krajský súd rozhodol dnes aj o tom, že majetkom štátu je aj zvyšných 17 bytov, ktoré si nájomníci neodkúpili. Po doručení rozsudku sa byty stanú zapísaním do katastra majetkom štátu, ktorý ich bude môcť predať nájomníkom za zákonom stanovené ceny.

Zdielať na