Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Razia na daňovom úrade v Bratislave, zadržali exšéfa oddelenia
Zdielať na

Razia na daňovom úrade v Bratislave, zadržali exšéfa oddelenia

BRATISLAVA / Na daňový úrad v Bratislave predpoludním nabehli policajti. Za tajnou raziou majú stáť vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry prezídia policajného zboru. Zatiaľ je isté len to, že policajní detektívi zadržali štátneho úradníka, dlhoročného experta na dane. Finančná správa sa k prípadu zatiaľ nemôže vyjadriť. Polícia potvrdila, že medzi zadržanými sa nachádza brat známej moderátorky Peter P.

Nič podozrivé si nikto nevšimol

Podľa informácií z dobre informovaného zdroja policajti v civile vleteli do budovy Daňového úradu v bratislavskej Petržalke tak, že si nič podozrivé nevšimli ani zamestnanci tamojšej bezpečnostnej služby.

Pohyb detektívov NAKA nezaregistrovali ani ľudia, ktorí na daňovom úrade čakali na vybavenie svojej agendy. To, že na utajenej akcii zasahovali špecializovaní policajti vedeli len najbližší úradníci jedného z tamojších expertov na dane.

Akcia NAKA

Práve v jeho kancelárii mali zaisťovať dôkazy preukazujúce zrejme závažnú trestnú činnosť. Z dostupných zdrojov sme zatiaľ zistili, že pravdepodobne ide o bývalého vedúceho oddelenia kontroly právnických a fyzických osôb. "Ide o akciu Národnej kriminálnej agentúry a ide o podozrenie z daňovej trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Kriminalita vo veľkom rozsahu

K stredajšiemu bleskovému zadržaniu skúseného experta na dane sa Finančná správa nemôže vyjadriť pre citlivosť celého vyšetrovania. Už teraz sa v prostredí polície ale hovorí o akcii, ktorá má preukázať zrejme trestnú činnosť zadržaných osôb väčšieho rozsahu. Podľa informácií TV JOJ údajne v kancelárii daňováka mali policajti zaistiť okrem iného aj finančné prostriedky v hodnote niekoľkých desiatok tisíc eur. 

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy