Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Bytová podvodníčka narobila škody až za 480 000 eur
Zdielať na

Bytová podvodníčka narobila škody až za 480 000 eur

BRATISLAVA / Kauzu s bytovými podvodmi v Bratislave otvorila TV JOJ ešte v septembri minulého roka. Reportér Richard Bolješik získal informácie o podvodníčke, ktorá mala v mene Magistrátu hlavného mesta SR ponúkať veľkometrážne nehnuteľnosti za tisíc eurové zálohy. Z drobného podvodu s jedným bytom sa však postupne odkrýva skutočný megapodvod.

Vzbudzovala dôveru

Sprostredkovateľka bytov vystupovala pri stretnutiach so záujemcami o lacné nehnuteľnosti v mene Magistrátu mesta Bratislavy. S niektorými klientmi sa dokonca stretávala na úrade. Vzbudzovala tým dôveru. 

Falošné zmluvy

Darilo sa jej takmer dva roky. Vyberala niekoľko tisíc eurové zálohy, poškodeným dávala falošné zmluvy opečiatkované magistrátnymi pečiatkami a vodila kupujúcich na obhliadky fiktívnych bytov. K samotnému odovzdaniu nájomnej nehnuteľnosti s následnou možnosťou odkúpenia mestského bytu už nikdy nedošlo.

Obetí pribúda

Aj vďaka našej reportáži sa na polícii do dnešného dňa prihlásilo 90 poškodených. Škoda presahuje neuveriteľných 480 000 eur! Podvodníčku, ktorá sa vydávala za spojku s magistrátom a byty sprostredkúvala, polícia zadržala koncom októbra. Odvtedy je vo vyšetrovacej väzbe. Vzhľadom na to, že dôverčivých ľudí pripravila o takmer pol milióna eur, hrozí jej za podvod veľkého rozsahu 10 - 15 rokov.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy