Polojasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Pozor na podvodníkov s nehnuteľnosťami! Starí ľudia prichádzajú o domy
Zdielať na

Pozor na podvodníkov s nehnuteľnosťami! Starí ľudia prichádzajú o domy

TRNAVA / Polícia v Trnavskom kraji odhalila podvody s nehnuteľnosťami. Dvaja muži bez vedomia majiteľov prepísali na seba ich domy. Tie plánovali ďalej predávať, čo sa im už ale nepodarilo.

Luxusné obohatenie

Obohatiť sa na na podvodoch s nehnuteľnosťami nemali len dvaja muži, ale aj konateľ realitnej kancelárie, ktorá za celým podvodom stojí. Kšeft im mal vyniesť 350 tisíc eur!

Zameral sa na starších ľudí vo veku nad 70 rokov, ktorí nemali žiadnych blízkych príbuzných. Obete bez toho, že by niečo podpisovali alebo čo i len tušili o ich plánoch, však prišli o svoje domy.

"Občania potom s prekvapením zistili, že dom, v ktorom bývajú, už na liste vlastníctva nie je ich," doplnil Štefan Čechovič, riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trnava.

Okamžitý predaj nehnuteľností

Podnikavec nezaháľal a okamžite, ako vlastnil nehnuteľnosti, s nimi začal obchodovať a ďalej ich predávať. Realitná kancelária, ktorá za podvodom stojí, sa ku kauze vyjadriť nechce a na telefonáty nereaguje. Domy boli prepísané na muža, po ktorom polícia intenzívne pátra. Konateľa realitnej kancelárie už policajti zadržali a obvinili. Obidvom im hrozí až 15-ročný pobyt za mrežami.

"Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave vzniesol obvinenie na obzvlášť závažný zločin podvodu proti dvom páchateľom," potvrdil Čechovič.

Až 6 rodinných domov zmenilo majiteľa

Celkovo sa podnikavcom podarilo na seba úspešne prepísať až šesť rodinných domov. Majiteľ domu prišiel na to, že niečo nie je v poriadku až v momente, kedy mu neprišla každomesačná sociálna dávka, ktorú poberá.

Keď zisťoval na základe čoho, tak mu úrady zistili, že mal predať dom za určitý obnos peňazí a teda nie je sociálne odkázaný. Práve tu podvodníci narazili. Vďaka tejto náhode boli totiž ich ich plány nevyšli a boli odhalené.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy