Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Poľovníka napadla medvedica, skončil v nemocnici
Zdielať na

Poľovníka napadla medvedica, skončil v nemocnici

DOLNÁ LEHOTA / Ďalší útok medveďa! Tentokrát skončil v breznianskej nemocnici 62-ročný poľovník. Zviera ho napadlo v lese na tzv. Šindliarke pri Dolnej Lehote. Medvedica s dvomi mláďatami ho prekvapila keď do lesa viezol soľ.

Útok na votrelca

Staršieho poľovníka napadla medvedica v lese nad Dolnou Lehotou. Keď si ju muž všimol, nemal kam utiecť. "Išiel vyviesť soľ, napadla ho medvedica s dvoma malými," uviedol podpredseda poľovníckeho združenia Dolná Lehota.

"Tá medvedica automaticky reaguje keď cíti ohrozenie mláďat, tak automaticky reaguje útokom na votrelca," uviedol Miroslav Saniga z SAV Staré Hory. Muž má zranenú ruku aj hlavu a bol hospitalizovaný v breznianskej nemocnici. Okamžite musel podstúpiť operáciu. Jeho stav je podľa lekárov stabilizovaný.

"Pacient je momentálne v stabilizovanom stave, nemá žiadne závažné orgánové poškodenie, poranenia sú síce nepríjemné, ale ja si myslím, že sa zahoja," uviedol Ján Mačkanin Z OAIM v breznianskej nemocnice.

Tretí poranený poľovník

V banskobystrickom kraji je to v krátkom čase už tretí poranený poľovník. Iba  pred tromi dňami skončil v nemocnici 36 ročný Aleš z Osrblia, ktorého prekvapil medveď medzi skalami kde mal zrejme brloh. uhryzol ho do nohy.

Obec tu pristúpila k opatreniam. Dokonca na nebezpečenstvo útoku upozorňuje obyvateľov aj prostredníctvom miestneho rozhlasu. "Upozorňujeme občanov na možné nebezpečie, ktoré hrozí pri navštevovaní lesných porastov," znie z miestneho rozhlasu.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy