Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Medveď napadol poľovníka (36), skončil v nemocnici!
Zdielať na

Medveď napadol poľovníka (36), skončil v nemocnici!

BREZNO / Medveď útočil v Osrblí neďaleko Brezna. Zaútočil na 36-ročného muža, ktorému zahryzol do nohy. Udalosť sa stala neďaleko obce. Zraneného muža hospitalizovali na infekčnom oddelení v banskobystrickej nemocnici.

Nečakaný útok medveďa

Aleša (36) napadol medveď hneď za dedinou. Vyrútil sa naňho spoza skál. "Zbadal tam skaliská, asi tri metre od miesta, kde stál. Zrazu sa však naňho vyrútil 200-kilový medveď. Nič mu neurobil, len sa mu zahryzol do nohy," opisuje situáciu matka napadnutého Aleša. 

Muž je pritom skúsený poľovník. Okolie Osrblia veľmi dobre pozná. O to viac poľovníka nečakaný útok prekvapil. V minulosti už medveďa stretol niekoľkokrát na svojich potulkách okolím, avšak tentokrát to bolo iné.

"Medveď mal neďaleko brloh. Asi zacítil pach, znenazdajky vybehol a už bolo zle. Zvalil ho na zem, syn začal kričať. Medveď sa asi zľakol a potom ušiel," dodáva žena. Alešova mama sa domnieva, že práve synov krik z plných pľúc mu zachránil život. Kvôli nemu asi medveď aj ušiel.

Poľovník skončil v nemocnici

Napadnutý Aleš si sám zavolal na pomoc kamarátov. Tí ho zniesli z hory na ošetrenie, kde mu ranu po uhryznutí zašili. "Medveď ho chytil s otvorenou papuľou, čo bolo synovo šťastie," popisuje matka.

Aleš je hospitalizovaný na infekčnom oddelení nemocnice v Banskej Bystrici. V tej istej nemocnici skončil pred dvoma týždňami aj 31-ročný poľovník Roman. Toho napadla medvedica pri Banskej Štiavnici. Roman sa vtedy dostal nebezpečne blízko k mláďatám medvedice, ktoré si ona len chránila. Viac sa dočítate TU.

Druhý útok medveďa za dva týždne

V Banskobystrickom kraji je to už druhý útok medveďa. Oba prípady sa pritom odohrali krátko po sebe, v priebehu len dvoch týždňov. Podľa odborníka zato vraj môže teplá zima. Medvede počas nej takmer vôbec nespali.

"Keď turisti nastúpia na turistické chodníky, musia byť obozretní,
pretože medvede môžu prejavovať vyššie známky nervozity a agresivity. Naozaj treba byť ostražitý," varuje Miroslav Saniga so Slovenskej akadémie vied Staré Hory.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy